U11: Veretlenül meneteltek a Gepárdok egészen a ,D’ csoportig

Országos Kenguru Kupa, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Gepárdok – BLF Kenguruk 54-3 (10-15,19-7,13-7,12-6) Dobók:  Imre 12, Reményi 8, Zöldi 7, Kóka 7, Karda 7, Szöllősi 4, Lakits 3, Králik 3, Grósz 1, Müller 1, Zentay 1

Elérkezett számunkra a 2017-2018-as Kenguru Kupa utolsó fordulója. Első mérkőzésünket a BLF Kenguruk ellen játszottuk.

Csapatunk sok hibával kezdett, leginkább a ziccerek értékesítésével akadtak problémáink. Ennek eredménye képpen 5 pontos hátrányból kezdhettük a második negyedet. Ez az ötösünk azonban ellentmondást nem tűrően védekezett és 12 ponttal nyerte a játékrészt. Ennek, illetve félidei pontos büntetőzésünknek köszönhetően átvettük a vezetést és végül magabiztos 19 pontos győzelmet szereztünk.

Budaörsi DSE – Vasas Gepárdok 25-59 (1-10,15-16,4-20,5-13) Dobók: Reményi 11, Karda 10, Elek 7, Imre 7, Králik 4,Szöllősi 4, Lakits 4, Grósz 4, Zöldi 3, Kiss-Luczai 3, Kóka 2,

A második mérkőzésünk a Budaörsi DSE ellen volt. Az első negyedben kiváló védekezésünknek köszönhetően ellenfelünk nem dobott mezőnykosarat, és 9 pontos vezetésre tettünk szert. Ha jobban kihasználjuk helyzeteinket akkor akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna.  A mérkőzést innentől kezdve a kezünkben tartottuk és magabiztos 34 pontos sikert arattunk minden játékos aktív közreműködésével.

Összefoglalás:  nem ez volt eddigi legjobb fordulónk de a fejlődés jelei ismét megmutatkoztak a csapaton. Ezúttal az általában kevesebbet vállaló játékosok léptek előre és mutatták meg ügyességüket. Mindkét meccsen 11-11 játékos szerzett pontot, ami az egységességre utal. Az elmúlt mérkőzésekhez képest biztató volt a több balkezes vállalás (és kosár).  Mindenképpen javulnunk kell a felált védelem elleni játék gyorsításában. Sokszor nem ismertük fel a lehetőségeket (pl. akit nem fogott senki nem kérte el a labdát, vagy ha igen nem adtuk időben).                                                                        Sajnos idén már nincs több fordulónk és nem tudhatjuk meg meddig tudtunk volna felmászni a ranglétrán. A „J”-csoportból indulva 12-ből 12 győzelmet begyűjtve jutottunk végül a „D” csoportba, ami nagyszerű eredmény! Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton