U11: Nagy léptekben előre, lépéshiba nélkül

Országos Kenguru Kupa, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Zuglói Sasok – Vasas Gepárdok 22-69 (4-18,10-26,8-9,0-16)

Legjobb dobók: Imre 12, Zöldi 10, Karda 10

8 nyert mérkőzést követően csapatunk már az „F” jelű csoportban találta magát az áprilisi forduló előtt.  Célunk egy fejlődő játék bemutatása és a két győzelem megszerzése volt.

A Zuglói Sasok ellen az év eddigi legjobb játékát bemutatva 69-22-re diadalmaskodtunk. Egyetlen negyedet leszámítva szép játékkal dominálni tudtunk a pályán, az utolsó negyedben pontot sem engedve ellenfelünknek.

Az előző fordulókon mutatott javulásunkat passzolás tekintetében egy újabb szintre emeltük: rengeteg kosarat szereztünk hosszú passzos gyorsindításokból, ami 2-3 fordulóval ezelőtt még egyáltalán nem volt jellemző a csapatunkra. A kosárlabda átvétele utáni egyből leütés helyett, sokszor sikerült szembe fordulni a gyűrűvel és felnézni, amiből több jó lehetőség is született.

A pontok nagyon egyenletesen osszlottak el a játékosok között, 9 játékos is legalább 2 kosarat szerzett, és külön öröm volt pár eddig kevesebbet vállaló „Gepárd” bátor játéka!

 

Vasas Gepárdok – SZSE Oroszlánok 80-37 (22-11,17-13,34-2,7-11)

Legjobb dobók: Králik 19, Korompay 17, Imre 14

A második mérkőzésünket a Szabadtéri Sportok Egyesülete ellen játszottuk, ahol az első találkozóhoz hasonlóan már az első perctől nagy iramot diktáltunk és nagy különbségű vezetésre tettünk szert.

Ellenfelünknél több jól 1-1-ező játékos is volt akik az első félidőben több szép megoldást is bemutattak, ezt a második félidőben komoly odafigyeléssel sikerült semlegesíteni.

Nagyon sok szép akció született ismét, jó szemlélettel, sok passzal játszva, ami 80 dobott pontot eredményezett.  

Összefoglalás:

Csapatunk továbbra is nagyon szépen dolgozik és ezen a fordulón a fejlődés több látványos jelét is produkálja: az előző fordulókban tapasztalható magas lépéshiba számot minimalizálni tudtuk, és ez nagyban segítette a támadásaink sikerességét. A már említett passzjátékban is léptünk előre, amitől felgyorsultak támadásaink. A befejezéseknél még ügyetlenebb kézzel bátortalanok vagyunk, annak ellenére, hogy edzésen már mennek ezek a dobások. A következő időszakban sokat fogunk ezen dolgozni, hiszen nagyon sok új lehetőséget jelent, ha egy játékos az ügyetlenebbik kezével is egyenlően jól tud dolgozni.

 

Fotó: Bornyi Márton