Elnökség, stáb, sportszakemberek

Elnökség, stáb, sportszakemberek

ELNÖKSÉG:

Zöldi Péter, elnök, ügyvezető

Tizenegy éves korától 18 éves koráig a TFSE utánpótlás csapatában kosárlabdázott. Egyetemi tanulmányait az ELTE TTK-n végezte, ezalatt a BEAC NB II-es csapatának volt tagja. 2003-ban feleségével Zöldi-Skoumal Judittal és Saeed Armaghanival közösen alapították meg az MKB-Euroleasing Kosársulit. A szakosztály elnökeként kiemelt figyelmet fordít az alapításkor megfogalmazott célok és alapelvek megvalósítására.

 

Mészáros Zalán, elnökségi tag, ügyvezető, szakosztály igazgató

Kosárlabdázóként a KSI-ben nevelkedett, majd a Honvéd kötelékébe került, ahol 17 évesen már a felnőttek közt is szerepelhetett, s a klubbal négy bajnoki címet és egy kupagyőzelmet szerzett, majd felnőtt válogatottként Pécsre szerződött, az ezredfordulón pedig Paksra igazolt – s további négy felnőtt magyar bajnoki és négy Magyar Kupa aranyérmet nyert pályafutása 2011-es befejezésééig. 21 felnőtt szezonja alatt 13 bajnoki döntőt játszhatott, melyekből nyolc alkalommal volt győztes csapat irányítója.

Tagja volt az 1999-ben – az akkor még 16 csapatos – Európa-bajnokságon szereplő férfi magyar válogatottnak, s összesen 110 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

2005 esztendőben az év játékosának választották

Kosárlabda szakedzői végzettsége mellett további három diplomával (pénzügyi, marketing és MBA szakokleveles közgazdász) rendelkezik.

2011-től sportigazgatói és ügyvezetői feladatkörben dolgozott a pécsi Rátgéber Akadémiánál, illetve a PEAC-Pécs, nemzetközi szinten is versenyző felnőtt női együttesénél, ahol 2 év alatt Magyar Kupa győztes, Magyar Bajnoki ezüstérmes gárdát épített fel szinte a semmiből. A Vasas Akadémiához 2016-ban csatlakozott, ahol a 2016/17 szezonban a felnőtt csapat klubigazgatói, valamint az akadémia szakosztály igazgatói feladatait látta el. 2017. augusztusától a Vasas Kosárlabda Akadémia Férfi Szakosztályának igazgatója és egyben ügyvezetője.

 

Zöldi-Skoumal Judit, elnökségi tag

Az Akadémia egyik alapító tagja 10 évesen kezdett kosárlabdázni a BSE-ben. 17 éves korában a német másodosztályba igazolt (TSV Wasserburg). Felnőtt éveiben a MAFC-ban és a Közgázban kosárlabdázott. Az aktív kosárlabdázást abbahagyva 36 éves koráig az ICO SE-vel szerzett több bajnoki címet.

Az Akadémia megalapításáig közgazdászként dolgozott, majd később szakosztályvezetőként tevékenykedett, ma stratégiai tanácsadóként dolgozik az Akadémia elnökségi tagjaként.

 

Harald Stein, elnökségi tag, U18-20-NB I szakmai igazgató és egyéni képzés vezető, U18 vezetőedző, U16 mentor edző

A német utánpótlás válogatottak sikeredzője játékosként is kiemelkedő karrierrel büszkélkedhet. Pályafutása során 5 Bundesliga csapatban (Braunschweig, Bramsche, Oberelchingen, Ulm, Giessen) játszott. 1998-ban a Bundesliga döntőjében, két alkalommal pedig a Német Kupa elődöntőjében szerepelt csapataival. Pályafutása során négy alkalommal választották be a Bundesliga All-Star csapatába, és szintén négyszer volt a Bundesliga legponterősebb német játékosa. 1998-2003 között a német válogatott csapat tagja volt.

Már játékos pályafutása alatt készült az edzői karrierre is. 1990-ben megszerezte a legmagasabb kategóriát képviselő német edzői liszenszet (DBB A-Lizenz), 1991-ben kosárlabda edzői diplomát szerzett a híres kölni akadémián. Később sportmarketing manager, végül mesteredzői diplomát szerzett. 1983 és 2002 között kisebb megszakításokkal dolgozott egyéni és csapat edzőként is Bundesliga klubjai utánpótlás szakosztályainál.

Fő állású edzői karrierjét 2003-ban kezdte. 2003-2008 között Giessenben az egyéni képességfejlesztésért felelős vezetőedzőként U16-20 korosztályokban dolgozott, emellett pedig az U19 csapat vezetőedzőjeként tevékenykedett. A 2005-2008 időszakban ezzel párhuzamosan ellátta Hessen Régiójának U15 válogatott csapat vezetőedzői feladatait is.

2008-ban a német U16 válogatott segédedzője volt a „B” csoportos EB aranyérmét nyerő válogatott.

2008-2013 között a szintén Bundesliga klubban, a Skyliners Frankfurtban az Iskolai Program és az Egyéni Képességfejlesztés vezetője, illetve ellátta a ProB-ben és a JBBL-ben induló U19 csapat vezetőedzői postját is.

A 2010-2012 években a német U16 válogatott vezetőedzőjeként, az U18 válogatott edzőjeként dolgozott.

2013 óta a Német Kosárlabda Szövetség (DBB) fő állású szövetségi edzőjeként az U16-U18-U20 válogatottak egyik vezető edzője. Edzői feladatai mellett a német kosárlabda edzőképzés egyik vezetője, rendszeres előadója.

Legnagyobb edzői sikereit is ebben az időszakban érte el. 2015-ben 3. helyett szerzett az általa vezetett német U16 válogatott Tbilisziben az Ifjúsági Nyári Olimpiai Játékokon (EYOF). 2016-ban vezetőedzője volt az U18 EB elődöntőjébe jutott Németország válogatottjának. Ezzel történelmi eredményt ért el a német kosárlabda utánpótlás, hiszen 30 év után kijutott a válogatott az U19 VB-re. Még ezt az eredményt is felülmúlta ugyanezzel a csapattal: 2016-ban a német válogatott irányításával megnyerte a kétévente megrendezett, nem hivatalos U18 VB-t (AST – Albert Schweitzer Tournament.) 2018 tavaszán Németország U18 válogatottja megvédte címét az U18 VB-n (AST). Ezen a tornán másodedzőként vett részt az edzői stáb munkájában. 

Harald Stein az U18 EB után, 2018. augusztusának 2. hetében kapcsolódott be akadémiánk munkájába. Kiemelt képző edzőként és U18-U20-NB I szakmai vezetőként felügyeli és irányítja az edzők munkáját, felel a tehetséggondozásért, ezen felül  az U16 korosztály mentor edzőjeként támogatja Kárpáti Dániel vezetőedző munkáját  Nagy Zoltán U10-U16 szakmai igazgató szakmai stratégiájával összhangban.

 

Nagy Zoltán, elnökségi tag, U10-U16 szakmai igazgató és egyéni képzés vezető, U14/A & U14/B vezetőedző

Kosárlabdázóként a KSI-ben nevelkedett (1976-1984). Ezután profi játékosként bő egy évtizedig játszott a magyar NB1-ben (1984-1995). Játékosként három magyar bajnoki címet, egy magyar kupagyőzelmet és egy Szuperliga győzelmet szerzett. 1987 és 1992 között összesen 61-szer szerepelt irányító játékosként a magyar válogatottban.

Edzői karrierjét 1995-ben Németországban kezdte meg, ahol fő állású utánpótlás edzőként dolgozott 1999-ig. Ebben az időszakban profi játékosként is játszott még Németországban.

1999-től 2001-ig Magyarországon volt az NB1-es Matáv Pécs és a Debreceni Vadkakasok vezető edzője. Ebben az időszakban ő volt a magyar férfi nemzeti válogatott másodedzője is.

2002-től több német utánpótlás program meghatározó szereplője és vezetője lett. Különleges, saját maga által kialakított edzői módszertanának és gyakorlatai kimeríthetetlen tárházának köszönhetően az egyik legjobb német utánpótlás edzővé vált. Csapataival 6 alkalommal került be a német korosztályos TOP4 döntőkbe. A német regionális utánpótlás válogatottak kiválasztó és felkészítő programjában, képző táboraiban is részt vett edzőként. Kiemelkedő munkáját a német szakma és a kosárlabda szövetség 2012-ben és 2016-ban az „Év utánpótlás edzője” díjjal ismerte el. Edzői munkája mellett szövetségi edzőképző és továbbképző programjainak oktatója és vizsgáztatója volt. A legutóbbi években a német Bundesliga egyik meghatározó csapata, a Ratiopharm Ulm kiemelkedően sikeres utánpótlás programjának főállású edzője volt.

A Vasas Akadémiához 2017.szeptember 1-én csatlakozott, ahol az U10-U16 korosztályok szakmai igazgatói feladatát látja el, valamint részt vesz a kiválasztási folyamat menedzselésében, illetve vezeti és felügyeli a korosztályos egyéni képzéseket. Ezen felül az U16/B csapat szakmai munkájáért is Ő felel.

 

STÁB:

Nikola Obrenovic, U18-NBI/B atlétika, koordinációs, fizikai fejlesztésért felelős szakember

Nikola egy elhivatott és tapasztalt edző majdnem egy évtizedes tapasztalattal a sporttudomány területén. Sport- és Testnevelési Bölcsészdiplomával rendelkezik és ugyanezen a területen szereztem Mesterdiplomát is, ami gazdagította az emberi test és annak képességeinek megértését. Útja a sporttudomány világában azzal kezdődött, hogy a Scolio Centarban dolgozott Novi Sadon, ahol Rehabilitációs Edzőként tevékenykedett. Sikeres időszak után a Professor Dr. Marko Stojanovic mentorálásával csiszolta tovább a tudását a „Trenazna Ekspertiza” keretein belül. Itt lehetősége nyílt magas szintű sportolókkal és első osztályú csapatokkal dolgozni különböző sportágakban, mint például labdarúgás, kosárlabda és röplabda. Szenvedélye a kiválóság felé vezetett, és nemzetközi porondra is ellátogatott. Egy évig edzősködött Bukarestben a „Steaua” csapatánál, majd Montenegróba ment, ahol három sikeres szezont töltött egy első osztályú kosárlabda csapat kondíciós edzőjeként. Ezt az eredményes tapasztalatot követően Magyarországra került, és lelkiismeretesen dolgozott a PEAC női kosárlabda csapatával Pécsen. Nem csupán egy gyakorló, hanem egy élethosszig tartó tanuló. Bizonyítványokkal rendelkezik neves intézményektől, mint a Nemzeti Erőnléti és Edzési Szövetség (NSCA), a Barcelona Innovation Hub és a HIIT Science. Ez a folyamatos tudásszerzés biztosítja, hogy az edzői módszerei nem csupán a tapasztalatokon alapulnak, hanem a legújabb tudományos ismeretekkel is alátámasztottak legyenek. Az edzői filozófiája a holisztikus fejlődés körül forog. Hisz abban, hogy az atléta fizikai erősségén kívül szellemi ellenállását, fegyelmet és sportszerűségét is kell nevelni. Minden edzési szakasz gondosan megtervezett, az egyéni sportolók és csapatok egyedi igényeire szabva.”

Mészáros Áron U11-16 atlétikai, koordinációs, fizikai fejlesztésért felelős szakember

1985-ben a KSI-ben kezdett kosárlabdázni, majd egy rövid Tungsram-os kitérő után 89-ben került a Honvédhoz, ahol 97-ben már a felnőtt csapat tagjaként nyert bajnoki aranyérmet. Egy év százhalombattai kitérő után 2000-ben a Szolnok játékosaként is döntőt játszott, majd Debrecenben Nagy Zoltán játékosa volt a Vadkakasok csapatában. Másfél év B csoportos játék után sorozatos térdsérülései hatására fejezte be aktív profi pályafutását.

2008-tól végez különböző fizikai felméréseket az élsportban elsősorban a labdajátékok területén. 2011-től a Dávid Kornél Akadémián dolgozott, mint erőnléti edző, eközben Carlos Frade és Dzunic Branislav edzősége alatt a fehérvári felnőtt csapat mellett is tevékenykedett.

Kosárlabda szakedző, atléta edző és Humánkineziológus MSC végzettségekkel rendelkezik, jelenleg a Testnevelési Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója.

2019 augusztusától dolgozik a Vasas Akadémia kötelékében ahol az U11-U16 korosztályok fizikai felkészítéséért felel.

 

Pankár Tibor, sport szakpszichológus

A kosárlabdával Szombathelyen a FALCO KC utánpótlás csapataiban ismerkedett meg. Profi pályafutása során végig hű maradt a csapathoz, aminek színeiben részt vett többféle nemzetközi kupasorozatban, többször játszott döntőt a magyar bajnokságban és kupában, és egyszeres magyar bajnok is.

57 alkalommal játszott a magyar válogatottban, annak tagjaként részt vett az 1999-es franciaországi Európa-bajnokságon.

Sportolói pályafutása során folyamatosan tanult, sport szakpszichológusi végzettsége mellett rendelkezik jogi szakokleveles közgazdász diplomával, és középfokú kosárlabdaedzői végzettséggel is.

A profi sportolói karrier befejezése után teljes erővel kezdett dolgozni pszichológusként a sport különböző színterein, és civil területen. Sport szakpszichológusi feladatai mellett vezetői kompetenciafejlesztő trénerként, szuper vízió alapú coach-ként több éven keresztül vett részt rendészeti vezetők kiválasztásában és képzésében, fejlesztésében.

A sporthoz kapcsolódóan klubszinten dolgozik különböző sportágak felnőtt és utánpótlás csapatai mellett, szövetségi szinten utánpótlás és felnőtt válogatottak mellett különböző sportágakban, mind férfi/fiú, mind pedig női/leány vonalon. Emellett magánpraxist is működtet, ahol egyéni és csapatsportágak felnőtt és utánpótlás korú sportolói mellett civil emberek számára is nyújt támogatást.

 

Bazsik Bence, technikai vezető

Gyermekkora óta labdaközpontú az életük ikertestvérével, mivel Édesapjuk profi kézilabdázó volt, gyakorlatilag a pálya szélén nőttek fel. 8 évesen ismerkedtek meg a kosárlabdával, ami rögtön magával ragadta Bencét is, így már 9 évesen igazolt játékossá vált a KOKEC csapatában.

13 évesen ikertestvérével, Péterrel együtt az MKB-Euroleasing Vasas Kosársuli növendékei lettek, 16 éves korukban édesapjuk Spanyolországi szerződése miatt a spanyol bajnokságban folytatták a kosárlabdázást, ahol kamatoztathatták a játék iránti szenvedélyüket és mellette edzői végzettséget is szereztek. Hazaérkezésük után ismét a Vasas tagjai lettek és a Pannónia utcai bázison segítették az Akadémia munkáját. Bence később a CarNet csoport tagjaként értékesítési koordinátorként dolgozott, de soha nem szakadt el a szeretett sportágától.

2017 végén kapott felkérést szakosztályunktól, amelyet nagy örömmel fogadott el, így 2018. januárjától ismét a Vasas Akadémiánál dolgozik, hiszen a kosárlabda az Élete!

 

EDZŐK, SPORTSZAKEMBEREK:

 

Stephen Arigbabu, NB I B vezetőedző, U20 edző, külföldi képző edző

Stephen a Dirk Nowitzki által fémjelzett generáció tagjaként ért el komoly sikereket (Európa Bajnokságon ezüst-, Világbajnokságon bronzérmes!) Németország képviseletében, ahol 166 (!) alkalommal játszott felnőtt válogatottként. Klub pályafutása alatt Németország mellett játszott több évig Görögországban, illetve Olaszországban is, az Alba Berlin tagjaként bajnok és kupagyőztes is lett, 2004-ben pedig az MBC Weisenfeld csapatával FIBA Eurocup győztes volt.

Játékos pályafutása végeztével dolgozott ProB és ProA csapatoknál is vezetőedzőként és másodedzőként (legutoljára a Szolnok kupaellenfelénél, a s. Oliver Würzburg-nál), emellett 2013-2015 között a Német U18 válogatott, 2016 óta pedig az Egyetemi, illetve A2 válogatottként aposztrofált “B” válogatott mellett dolgozott, dolgozik másodedzőként, így 2019 nyarán is a német csapat mellett volt és az Universiade-n 5. helyezést értek el az USA-tól mindössze 2 ponttal kikapva a negyeddöntőben.

A korábban többek között Dirk Bauermannal is dolgozó Stephen Arigbabu 2019. augusztusában csatlakozott a Vasas Akadémia U18-U20 és felnőtt stábjához az U18 és U20 csapat vezetőedzőjeként, a magas játékosok egyéni képző edzőjeként, illetve a felnőtt csapat edzői team tagjaként.

 

Katona Róbert, U18-U20-NBI B edző

Felnőtt csapatunk korábbi vezére már kilenc éves kora óta a kosárlabda “rabja”. Utánpótlás éveit az LRI-Malév SC színeiben töltötte. Innen került Egerbe, ahol két évet játszott, azonban a fejlődési igénye visszaterelte Budapestre, a Tehetséges-Fiatalok csapatába. Az itt eltöltött öt év és a kiváló bosnyák szakember, Mehmedovics Merim nevelő munkája meghatározóak voltak számára. Első komolyabb, felnőtt mezőnyben elért eredményét is itt ünnepelhette, amikor 2015-ben Hepp-Kupa bronzérmet szerzett a TF BP-el.

Az élet azonban  úgy hozta, hogy 2015 őszén már a Vasas Akadémia gárdáját erősítette, ahol az első közös év is sikerekben gazdagon telt már Sárosi Bulcsú irányítása alatt. A Vasas csapatával 2016-ban először állhatott a dobogó legfelső fokára mind a Hepp-Kupában, mind pedig a bajnokságban. A feljutást követően játszott az NB1/A -s csapatban és az itt megszerzett tapasztalatok is csak megerősítették abban, hogy a kemény munka mindennek az alapja.

A kosárlabda mellett a tanulásnak is fontos szerepet szánt az életében. A Testnevelési Egyetemen először, “Bsc” képzésen testnevelő-kosárlabdaedző diplomát szerzett (2013) majd ezt egy mesterdiploma követte, testnevelőtanár-gyógytestnevelő szakon(2016).

E tapasztalatoknak is köszönhetően egyetlen célja, hogy olyan kosarasokat neveljen a magyar utánpótlás számára, akik hisznek a fejlődésben – szeretnek ezért meg is dolgozni -, valamint hisznek a csapat erejében és abban, hogy egymást fejlesztve egy mindennél erősebb és építő közeget hozhatnak létre.

A 2022/2023 szezonban az U18-U20-NBI B csapat edzőjeként dolgozik.

 

Kárpáti Dániel U16 vezetőedző U15 edző 

Danit 14 évesen csábította el a kosárlabda, köszönhetően az 1992-es Barcelonai Olimpia Játékoknak, ahol a „Dream Team” elkápráztatta a világot. Korábban több sportágat is kipróbált, sí, torna, úszás, és a labdarúgás alapjaiba kóstolt bele.

1993 nyarán családja elhagyta Magyarországot, és Marseille-ben ” kötött ki ”, Franciaország déli tengerparti városában.Ott az U16-os csapatban már a nemzeti bajnokságban játszott, egészen 18 éves koráig.

Edzői karrierjét 2005-ben kezdte, Aix-en-Provence mellett, ahol 12 éven át vezette az utánpótlás csapatokat. Edzői pályafutása alatt Franciaországban 15 döntőt és 8 bajnoki címet ért el csapataival, ezek közül a női szakosztályok felépítése volt a legnagyobb sikere. 2010 és 2017 között 2 csapatot épített fel és szinte a semmiből a legfelsőbb regionàlis szintre jutott velük. Klubmunkái mellett a ” Pole Espoirs Provence ” kiemelt tehetségei közül az U14 korosztállyal dolgozott, ahonnan több játékos is az USA-ban folytatta pályafutásàt. 7 éven át volt az U12 megyei válogatott vezetőedzője, ahol elsősorban a tehetség kutatàs volt a fő szerepe. 2017-ben igazolt át a Basket Métropole Aix-Venelles-be, mely a két leghíresebb leghíresebb  Marseille környéki klubjának az egyesüléséből jött létre, ahová több mint 1000 utánpótlás játékos tartozott. Itt a felnőtt női N2-es csapat másodedzőjeként, illetve az U17-es és U11-es fiúknàl vezetőedzőjeként tevékenykedett, valamint szakmai igazgató volt az U11 alatti csapatok mellett.

Kárpáti Dániel 2020 júniusàban vette fel akadémiànkkal a kapcsolatot, és rögtön azonos hullámhosszra került Nagy Zoltán szakmai- és Mészáros Zalán szakosztály igazgatóval, így a  Magyarországra való visszatérése szinte pillanatok alatt történt A 2020/21-es szezonban a Vasas Akadémia U16-os és U15-ös csapatai mellett volt másodedző, az év végén pedig Lakosa Ákos u14-es csapata mellett töltött több időt, elsődlegesen a csapat védekezési  fejlesztésének érdekében, valamint előkészítve a korosztály átvételét, mivel a 2022/23-as szezonban már az U16-os csapat vezetőedzőjeként, és az U15 másodedzőjeként folytatja pályafutását akadémiánkon amellett, hogy a kiválasztásért felelős stáb munkájában is részt vesz.

Róth Norbert, U15 vezetőedző, U16 edző

Norbi 8 éves korában kezdett kosárlabdázni a MAFC egyesületében, ahol 8 éven át játszott és csapatával kadet korosztályban országos 8. helyet érte el. Később a VASAS csapatában folytatta 2 éven keresztül és a junior országos bajnokság 5. helyezettjeként fejezte be a szezont. A későbbiekben 3 szezont játszott eredményes játékkal a budapesti egyetemi bajnokságban a TFSE színeiben. 2013 óta dolgozik a Vasas Akadémiánál utánpótlás segédedzőként U12, U11, U10 korosztályokkal és általános iskolákban előkészítő kosárfoglalkozásokon. Tanulmányait a Testnevelési Egyetemen végezte, testnevelő-gyógytestnevelői és szakedzői szakokon. Jelenleg a Szabó Lőrinc Gimnáziumban tanít testnevelést. 

Kiss Ágoston, U14 & U13 edző

A Németh Imre Ált. Isk.-ban, iskolai kosarazás után a Zuglói Sasok csapatában nevelkedett, majd egy nagyobb kihagyás után -melynek oka költözés- Sopronban kezdett el újra kosarazni a Soproni Tigrisek regionális csapatában. 15 éves korában magasabb szintre vágyott és átigazolt a Soproni Kosárlabda Akadémiába, ahol rengeteget fejlődött megmaradt utánpótlás éveiben. 16 éves korától tagja lehetett a Soproni Kosárlabda Club (SKC) U20-as csapatának, mely a 2021-es Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság Döntőn a 3.helyzést érte el.

A sikeres év után tanulmányi okokból visszatért Budapestre, ahol folytatta a játékot és -jelenleg is- a TF Budapest NBI/B piros csoportos U20-as és NBII-es csapatát erősíti. A Testnevelési Egyetemen a, kosárlabda edzői szakot végzi, jelenleg másodéves hallgatóként.

Az egyetemről a Vasas Akadémiára pályázattal érkezett 2022 júniusában, melyben nagy segítségére volt Nagy Zoltán, aki a fentebb említett pályázat egyik megalkotója. Augusztus 1.jétől segédedzői posztot tölt be az U14 és U13 csapatnál Nagy Zoltán keze alatt.

Dian Gergő, U14&U13 edző

Gergő 11 évesen kezdett kosárlabdázni Csepelen, amit később az akkor alakuló BKG DSE-ben folytatott Szigetszentmiklóson. 17 éves korában a hobbi szintet felváltotta az élsport, így 2011 év végére a TF-Budapest csapatánál kötött ki, ahol Mehmedovics Merim keze alatt kezdett megismerkedett a magas szintű kosárlabdával. Az itt eltöltött meghatározó éveket követően játszott még NB I. B-ben Budafokon, Salgótarjánban, a BKG-Prima SE csapatában, végül pedig a Dunaharaszti MTK színeiben fejezte be az érdemi pályafutást.

2022-ben végzett az ELTE PPK Sportszervezés szakán, de korábban pedagógia és politikatudomány irányú tanulmányokat is folytatott. Civil oldalon a médiában dolgozik és a tESI talks nevű sporttal foglalkozó podcast házigazdájaként is tevékenykedik.

Az edzői munkát 2017-ben kezdte meg, majd 2018-tól a DMTK csapatainál dolgozott fiú és lány vonalon egyaránt, kenguru korosztálytól kadettig. Magánéleti változás miatt került a Vasas vonzáskörzetébe 2023 tavaszán, az idei szezonban pedig Nagy Zoltán mellett dolgozik majd a serdülő csapatnál.

Kozma Norbert, Kiválasztás vezető, U12 vezetőedző, U10-U14 Edző

Norbi 7 évesen kezdett el kosárlabdázni Budafokon. 2009-ben került a Vasashoz elsősorban egy Pasaréten rendezett nemzetközi torna látogatásának hatására, ahol olyan Euroligás csapatok utánpótlás korosztályai fordultak meg, mint a Barcelona, a Partizan Belgrád, a Cibona Zagreb, vagy a Bosna Sarajevo. A következő évben volt szerencséje pályára lépni ugyanezen a tornán, ahol az Olimpia Milano-val kiegészülve már 5 neves külföldi csapat vett részt a Vasas mellett.

Később 2 országos bajnokságot nyert serdülő és kadet korosztályban, juniorban pedig országos második helyezést ért el a csapattal, melynek edzője a rá nagy hatással lévő Saeed Armaghani volt. 17 évesen mutatkozott be a felnőtt csapatban, ugyanebben az évben meghívást kapott az U18-as válogatottba, valamint az EYBL-ben induló Budapest Válogatott csapatkapitánya is lett.  

A legnagyobb sikereket a 2015/16-os szezon hozta, a felnőtt csapatunkkal Hepp kupát nyert, és a bajnoki cím elhódításával feljutott az első osztályba. Az itt eltöltött év alatt pedig rengeteg hasznos tapasztalatot szerzett.

Norbi a Testnevelési Egyetem kosárlabda utánpótlás edző szakán végezte tanulmányait, 21 évesen pedig elkezdte az edzői pályát, nemzetközi tornákon is vezette csapatát, és a Budapest Válogatott stábjában is bizalmat kapott. Jelenleg az U12-es csapat vezetőedzője, a kiválasztás vezetője, valamint az előkészítő, és Ovikosár foglalkozásokon is tevékenykedik.

Balog Dominik, U12&U11 edző

Domi 7évesen kezdett kosárlabdzáni, majd Török Katalin hívására a Vasashoz került. A 2000-es csapattal komoly sikereket értek el.
Kenguru korosztályban harmadik helyet szereztek, majd gyerek, serdülő és kadett bajnokságban sikerült elhódítaniuk az első helyet, illetve számos rangos nemzetközi tornán is jártak (Kanári szigetek, Róma, Levice) 2019-2020 óta foglalkozik edzősködéssel. Jelenleg a Testnevelési Egyetem tanulója és Kozma Norbert munkáját segíti az U12-es csapatnál.

Mészáros Szonja Elektra, U11 vezetőedző

Szonja Pécsen kezdett el kosárlabdázni. 2017-ben költöztek fel családjával Budapestre, ahol csatlakozott a Vasas Akadémia női szakosztályához játékoskét. 3 évig erősítette a kadet és junior csapatot, akikkel országos bajnokságot nyertek. 2020 novemberében csatlakozott a Vasas Akadémia stábjához edzőként. Először a 2009-es csapat munkájába segédkezhetett, Róth Norbert mellett, majd közösen új korosztály mellett kezdtek el dolgozni.

Jelenleg 2023 augusztusától az U11-es csapat, 2013-as korosztály vezetőedzője, kosárpalánta program vezetője és a Vasas Akadémia marketingese, egyetemi tanulmányai mellett.

Magyar Zoltán, U10, U9, U8 vezetőedző, a Fillér utcai bázisiskola és az Ovikosár programvezetője

Óvodás kora óta kosárlabdázik. A kunszentmiklósi Kék Rókákkal több országos döntőn szerepelt és tagja volt a korosztályos válogatottnak is. Huszonegy évesen, a KOKEC-ben kezdett edzőként dolgozni, majd 2010-ben a Vasasba tette át a székhelyét. Azóta a Mustármag-program egyik kiemelt edzője, illetve a 2002-es korosztály vezetőedzőjeként 2016-ban Serdülő Országos Bajnokságon bronzérmet, 2017-ben pedig az U14-es korosztály vezetőedzőjeként országos bajnokságot nyert. A 2018-19 szezontól kiemelt feladata az U11 alatti Tehetség csoportok és az Ovikosár program vezetése, emellett pedig az első számú háttériskolánk, a Fillér utcai intézmény testnevelőjeként és előkészítős edzőjeként is tevékenykedik, tuúzás nélkül állítható, hogy nélküle nem működne ugyanilyen szinte akadémiánk.

Edzői filozófiájának alapja, hogy a sport egészségre, fegyelemre, pontosságra és önállóságra nevel.