2022-08-15 | U20

Dominancia – agresszió nélkül

Témájában és jellegében egyaránt példaértékű Európai Uniós projekt megvalósításához csatlakozott a Vasas Akadémia férfi kosárlabda-szakosztálya. A határokon átnyúló együttműködésben egy frankfurti profi klub, a Fraport Skyliners a partnerük, a cél pedig egy olyan képzési terv kidolgozása, amelyben agresszió nélkül taníthatják domináns és eredményes stílusra a fiatal játékosokat. Bővebben »

2022-08-13 | U20

Cseh és Rosta új kihívásokra készül

A Vasas Akadémia fiataljai több korosztályos válogatottban is bizonyítottak, illetve bizonyítanak folyamatosan ezen a nyáron. Két játékosunk, Cseh Botond és Rosta Péter is nagy lelkesedéssel készült a nemzeti együttes erőpróbájára, ám rajtuk kívül álló okok miatt, végül egyikük sem került be az utazó csapatba. Mostantól mindketten a pasaréti alapozásra koncentrálnak, s jövőre újult erővel, még jobb formában kívánnak a legjobbak közé lépni. Bővebben »

2022-07-26 | U20

Radics a válogatott kulcsembere volt

A Tbilisziben megrendezett B csoportos Európa-bajnokságon Radics Gerzson volt a magyar U20-as férfiválogatott egyik legjobbja. A Vasas Akadémia játékosa a kemény védekezést tartotta leginkább szem előtt, a koszovóiak ellen azonban még huszonöt pontot is szerzett ráadásként. NBI/B-s felnőtt csapatunk tagja újabb egyéves szerződést írt alá klubunkkal, szeptembertől pedig a Corvinus Egyetemen is megkezdi tanulmányait. Bővebben »

2022-07-26 | U20

Somogyi bajnok lett a Falcóval

A Vasas Akadémia korábbi játékosa, Somogyi Ádám, nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá a Falco Szombathely vasárnapi bajnoki győzelméhez. Az Egis Körmend ellen vívott, az aranyérem sorsát eldöntő ötödik mérkőzésen, kezdőként lépett pályára és 22 pontot szerzett, 30-as VAL-értékével a mezőny legjobbja volt. Bővebben »

2022-05-30 | NB1

NBI/B – A pécsieké lett a bronzérem

Ezúttal nem sikerült meglepnünk otthonában az NKA Pécs együttesét, s ezzel a Rátgéber Akadémia javára dőlt el a bronzéremért folytatott párharc. Férfi csapatunk a tavalyi évhez hasonlóan, ismét a negyedik helyen végzett, bár ezúttal számtalan nehézséggel találkozott a rájátszásban.  Bővebben »

2022-05-19 | NB1

NBI/B – Pécsett dől el a bronzérem sorsa

Nem tudta felnőtt férfi csapatunk kihasználni a szombati, pécsi győzelméből fakadó előnyét. A Rátgéber Akadémia együttese szerda este tízpontos sikert ünnepelhetett Budapesten, s ezzel kiegyenlítette a párharcot. A bronzérem sorsa szombaton este, Pécsett fog eldőlni. Bővebben »

2022-05-18 | NB1

NBI/B – Pécsen nyertük a bronzcsata első meccsét

Nagyszerű hajrával nyerte meg férfi kosárlabda csapatunk a bronzcsata első mérkőzését Pécsen, így szerdán már akár el is dőlhet a harmadik hely sorsa Budapesten. Rossz hír viszont, hogy újabb sérültje van együttesünknek Bagó Martin személyében.  Bővebben »

2022-05-7 | NB1

NBI/B – A Honvéd jutott a rájátszás döntőjébe

A Budapesti Honvéd négy mérkőzés alatt pontot tett a rájátszás döntőjébe jutásért vívott párharc végére. Akadémistáinknak ismét a pontszerzéssel gyűlt meg leginkább a bajuk, miközben a vendégek szinte megállíthatatlanok voltak a távoli dobásokban. A Honvéd 18 triplát szerzett a meccs folyamán. Együttesünk tehát idén is a harmadik helyért játszhat, ezúttal a Jászberényi KSE – NKA Pécs mérkőzés vesztese ellen. Bővebben »

2022-05-1 | NB1

NBI/B – Egyenlítettünk a Honvéd elleni párharcban

A Sport11-ben játszott mérkőzés második felében mutatott magabiztosabb teljesítményének köszönhetően férfi csapatunk hétponttal legyőzte a Budapesti Honvéd együttesét a rájátszás elődöntőjének második találkozóján. Ezzel akadémistáink egyenlítettek a párharcban, a harmadik meccset kedden rendezik a Honvéd otthonában. Bővebben »

2022-04-28 | NB1

NBI/B – A Honvéd vezet az elődöntőben

Akadémistánk idegenben kezdték meg a Honvéd elleni párharcot, amelynek tétje a rájátszás döntőjébe jutás. Az első találkozót a vendéglátók nyerték, játékosaink ugyanis nem találták a megoldást ellenfelük agresszív védekezésére. A csata szombaton délután folytatódik a Sport11-ben. Bővebben »

2022-04-28 | NB1

NBI/B – A legjobb 4 között vagyunk

Fegyelmezett és sokszor látványos játékkal nyert az irányítóját sérülés miatt nélkülöző együttesünk a BKG otthonában. A szigetszentmiklósi 16 pontos győzelemmel gárdánk bejutott a legjobb négy közé. Bővebben »