2023-03-23 | U20

Rosta Péter a német NBA-sztár nyomdokaiban

A Vasas Akadémia kiemelkedő utánpótláskorú játékosa, Rosta Péter, az európai kosárlabdázás egyik legnagyobb mesterénél Holger Geschwindnernél járt Németországban. A korábbi NBA-sztár, Dirk Nowitzki nevelőedzője, a magyar fiúnak is számos jó tanácsot adott, és a jövőben is nyomon követi fejlődését.

Bővebben »

2023-03-3 | Vasas U12

Somogyi Ádám az európai vb-selejtezők álomcsapatában

Forrás: BB1

Mint ismert, a magyar férfi kosárlabda-válogatott vasárnap este 87-77-re verte Bosznia-Hercegovina válogatottját, ezzel megszerezte a negyedik helyet az idei világbajnokság selejtezőjének K csoportban – írja az MKOSZ honlapja.

Minden pályára lépő játékosunk kitett magáért, a legjobb egyéni teljesítményt pedig Somogyi Ádám nyújtotta 17 ponttal (2/6 dupla, 4/5 tripla, 1/2 büntető), 3 lepattanóval, 11 gólpasszal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, ami összesen 24 VAL-t ért.

A FIBA összerakta álomcsapatát az európai világbajnoki selejtezők utolsó fordulójára, amiben Somogyi is helyet kapott ezzel a produkcióval. A magyar válogatott irányítója mellett az izraeli Noam Yaacov, a svéd Melwin Pantzar, a német Johannes Voigtmann és a grúz/georgiai Giorgi Shermadini kerültek még be ebbe a kiemelt ötösbe.

2021-03-30 | NB1

NB 1/B: Nagy csata várható a playoff nyitányán

Mentálisan is készülnek férfi kosárlabdázóink a Salgótarján elleni, maratoninak ígérkező playoff negyeddöntőre. Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője szerint, akár öt mérkőzésre is szükség lehet a továbbjutás eldöntéséhez.

Bővebben »