2024-03-13 | NB1

NBI/B – Nem tartott ki a kezdeti lendület

Egy igen energikus, jó kezdés után szenvedtünk végül vereséget a Nyíregyháza csapatától. A hajrában sem álltunk messze az egyenlítéstől, ám a szerencse ezúttal nem szegődött mellénk. Cseh Botond (képünkön) volt a mezőny legeredményesebb játékosa. Bővebben »

2023-09-18 | U20

Összefogás, szakértelem és türelem a siker kulcsa

Történetének legnagyobb sikerét érte el a német férfiválogatott a Manilában megrendezett világbajnokság megnyerésével. Hosszú, reformokkal tarkított út vezetett a dobogó legmagasabb fokáig, a legfontosabb állomásoknak pedig egy jelenleg hazánkban dolgozó szakember, a Vasas Akadémia U18, U20 és felnőtt szakmai igazgatója, az egyéni képzések vezetője, Harald Stein is aktív részese volt. Bővebben »

2023-08-20 | Vasas U12

Közös siker a fiúválogatott 5. helyezése

Soha annyi néző előtt nem játszott még a Vasas Akadémia három fiatal válogatott kosárlabdázója, mint a Románia elleni negyeddöntőben, az U16-os fiúk B divíziós Európa-bajnokságán. A magyar együttes, Hanzély Viktorral, Rosta Péterrel, és Zöldi Péterrel a soraiban, végül az ötödik helyen végzett. Bővebben »

2023-08-20 | Vasas U12

Kiss Leizer 3×3-as válogatott tapasztalatai

Miközben az U16-os fiú kosárlabda-válogatott vasasos főszereplőkkel küzd a B csoportos Európa-bajnokságon a legjobb helyezésért, Kiss-Leizer Gergő a hétvégén az U17-es 3×3-as válogatottal kísérelte meg a kontinensviadalon való részvételt. Ez ugyan nem sikerült nekik, fiatal akadémistánk mégis elégedetten számolhatott be legmagasabb szintű szakági debütálásáról. Bővebben »

2023-08-7 | U20

Rostáék Európában bizonyíthatnak

Az U16-os fiúválogatott B divíziós Eb-szereplése különösen fontos lesz a Vasas Akadémia számára, hiszen Mészáros Zalán csapatvezető, és Kárpáti Dániel edző mellett három fiatal kosárlabdázónk, Hanzély Viktor, Rosta Péter és Zöldi Péter is a Romániába utazó szűk keret tagja. Bővebben »

2023-08-7 | U20

Somogyi Spanyolországba igazolt

A Vasas Akadémia korábbi növendéke, Somogyi Ádám, a spanyol első ligában szereplő MoraBanc Andorra együtteséhez igazolt, így szeptembertől a legerősebb európai mezőnyben fejlődhet tovább. A magyar férfi válogatottal éppen Kecskeméten edzőtáborozó kosárlabdázó maximálisan ki szeretné használni a kínálkozó óriási lehetőséget. Bővebben »

2023-07-22 | U18 (Junior)

Eb-tapasztalat pasaréti alapokon

Kelemen Ádám képviselte a Vasas Akadémia színeit a Szkopjében megrendezett B divíziós U20-as Európa-bajnokságon. A magyar válogatott a 15. helyen végzett, Ádám a harmadik legtöbb időt töltötte a pályán 23,9 perces átlagával. Bővebben »

2023-07-22 | U18 (Junior)

Cseh és Pleesz helytállt az U19-es vb-n

Cseh Botond és Pleesz Ádám képviselte a Vasas Akadémiát a Debrecenben megrendezett U19-es férfi világbajnokságon, de a csapatban ott volt a DEAC-hoz tavaly átigazolt pasaréti nevelésű Várszegi Ádám is. A magyar válogatott két mérkőzést nyert, s végül a tizenhatodik helyen végzett, a legtöbb időt kosárlabdázónk, Cseh Botond töltötte a pályán. Bővebben »

2023-07-22 | U18 (Junior)

Moravcsik Áron elégedetten búcsúzik

Több mint hétévnyi „hűséges szolgálat” után távozik Pasarétről a Vasas Akadémia férfi csapatának irányítója, Moravcsik Áron. Eddigi játékmesterünk a civil karrierjére kíván több időt szánni a jövőben, bár a kosárlabdától sem szeretne egyik napról a másikra megválni. Karrierje legszebb pillanatairól is beszélgettünk a „kapitánnyal”. Bővebben »