U12: Gyerek Kupában a 3. helyen végeztünk

Országos Gyermek Kupa 8. forduló, Farkas Csaba vezetőedző beszámolója:

Pannónia Vasas – Fürge Vasas 38:52 (8:12, 2:12, 4:7, 11:9, 13:12)
Bozsó 4, Dorian, Bagdy 6, Szentgyörgyi, Patai 7, Kis-Luczai 4, Csordás 1, Wágner, Sárik-Veress 9, Láposi, Zentay 2, Halupka 5

Ellenfelünk zseniális védekezéssel 1:1 elleni támadásokban megbénította játékosainkat. Bizonytalanná váltunk, igazából szinte alig jelentettünk veszélyt a kosárra.
Második félidőre kicsit összeszedtük magunkat, azt a két negyedet megnyertük, de ez kevés volt ezen a délutánon. A harmadik egymás elleni meccsünkön vereséget szenvedtünk testvércsapatunktól. Ők akarták jobban a győzelmet.
Végül, de nem utolsó sorban, megemlítem, hogy minősíthetetlenül büntetőztünk. 23 kihagyott büntetővel nincs csapat a földön, aki meccset tud nyerni.

Kőbányai Darazsak – Pannónia Vasas 82:37 (21:4, 24:10, 5:4, 17:10, 15:9)
Bozsó, Bagdy, Dorian 3, Patai 4, Szentgyörgyi 4, Kis-Luczai 4, Csordás 2, Wágner 2, Sárik-Veress 9, Zentay 3, Halupka 3

Nem maradt más hátra mint gratulálni ellenfelünknek, valamint elnézést kérni, hogy most nem tudtunk méltó ellenfeleik lenni. Szerintem nekik sem jó. Nagyon jó meccseket szoktunk játszani a Darazsakkal, múltkor 13-mal kaptunk ki tőlük, előtte csak 4 ponttal, ha jól emlékszem.
Nem lehet elvitatni azt sem csapatunktól, hogy most már hetek óta elhúzódik 2-3 játékosunk sérülése, Ricsit szinte pályára sem tudtuk tenni, Máté hősiesen végigbicegte az egész meccset!
De ez nem lehet magyarázat. Nem keresem a kifogásokat.
Nagyon nehezen, mondhatni nem jó hangulatban készültünk a hétvégi derbikre!
Minket sajnos rosszkor ért el a „rossz passzban vagyunk” érzés. A legrosszabbkor!

Mindemellett összességében a Gyerek Kupában a 3. helyen végeztünk, bronzérmet szereztünk a fiú csapatok között, a MAFC és a Darazsak mögött. Ez bizonyítja, hogy jó csapatunk van! Csak ezt most nem tudtuk megmutatni.

 Fotó: Bornyi Márton