U12: Megérdemelt győzelem, bejutottunk az A csoportba

Országos Gyermek Kupa 6. forduló, Farkas Csaba vezetőedző beszámolója:

Pannónia Vasas – MAFC 77:69  (4:18, 28:8, 8:8, 17:18, 20:17)

Tóth 2, Bozsó, Dorian, Bagdy 9, Szentgyörgyi, Patai 4, Kiss-Luczai 1, Csordás 10, Sárik-Veress 25, Láposi 10, Zentay 7, Halupka 8

Borzalmasan kezdtünk. Az első negyedet legszívesebben minden edző elfelejtené. Lefagyott a számítógép. Ritkán fordul elő, de van olyan amikor az ember bele sem tud szólni a mérkőzésbe, hiába ülsz ott a kispadon, nem tudsz segíteni a csapatnak. Ez ilyen volt. 18:4 oda. Mintha életünkben első alkalommal pattogtatnánk a labdát. Nem hittük el, hogy tudunk kosárlabdázni és a MAFC ezt megérezte.

Aztán minden megfordult. Második ötösünk mintha másik dimenzióból jött volna. Mindent bedobtunk, közelről, távolról, mindenhonnan. Valamint látszott, hogy nem véletlenül foglalkozunk rengeteget a védekezéssel mostanában. Sikerült labdákat szerezni és megfogni ellenfelünk kulcsjátékosait.

Félidőben már mi vezettünk 40:34-re. Szerencsére a harmadik negyedben a kezdő ötösünk (ahol két játékost megcseréltünk) is hitt magában, a srácok egymásnak adták át az akaratot, energiát, lendületet. Így sikerült 18 pontos előnyt összeszednünk, amiben kissé elfáradtunk, ezért a MAFC felzárkózott a gyors indításainak köszönhetően. Így a negyedik negyed elejére 5 pontra csökkent a különbség! Ám higgadt kosárlabdával, nyugodt fejjel végig tartottuk a legalább 5 pontos különbséget. Elkaptuk a MAFC-ot, Nyertünk!

Fürge Vasas – Pannónia Vasas 45:52  (15:14, 5:9, 5:7, 14:10, 6:12)

Tóth 1, Bozsó 5, Dorian 1, Bagdy 5, Szentgyörgyi, Patai 8, Kiss-Luczai, Csordás 6, Sárik-Veress 12, Láposi 4, Zentay, Halupka 9

Bármelyik csapat nyerhetett volna. A végén mi voltunk stabilabbak. Jobban koncentráltunk, így legyőztük testvér csapatunkat.

A csoport!!!

Teljesen megérdemelten! Gratulálok a csapatomnak!

Fotó: Bornyi Márton