U12: Megnyert meccset veszítettünk el

Országos Gyermek Kupa, 7. forduló, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Török Sasok – Vasas Gepárdok 47-45 (12-17, 9-10, 8-9, 18-9)
György 9, Hanzély 7, Lovas 7, Hidvégi 5, Benedek 4, Csillag 4, Rónai 3, Ondima 3, Flanek 2, Nagy 1, Tilk -, Bertényi M -.
 
Két ellentétes félidőt produkáltunk. Míg az elsőben kosárlabdáztunk, a másodikban könnyelműsködtünk. Az első félidőben előnyre tettünk szert, és ezáltal később elkényelmesedtünk, belealudtunk a meccsbe. A védekezésünk ekkor sem volt jó, ellenfelünk sok támadólepattanót szedett, támadásban azonban könnyen helyzetbe kerültünk, és ezek jó részét értékesítettük. A második félidőben nem volt jó ritmusunk, és a helyzeteinket is többször hibáztuk el. Az ellenfél szépen lassan jött közelebb hozzánk, az utolsó percben fordított, amire már nem volt válaszunk és hagytuk kiénekelni a szánkból a sajtot.
 
Vasas Gepárdok – Budapest Honvéd Falcons 59-29 (12-12, 24-6, 8-7, 15-4)
Csillag 12, György 11, Hidvégi 8, Hanzély 8, Bertényi T 5, Flanek 4, Benedek 4, Ondima 4, Zsidek 2, Rónai 1, Nagy -, Sass -.
 
Fáradt ellenféllel találkoztunk, ahol az első negyedben még nyílt maradt a meccs, a második negyedtől azonban a mi akaratunk érvényesült. Ezen a mérkőzésen jobban játszottunk, jó helyzeteket alakítottunk ki. Sok labdaszerzésből sikerült gyorsan indulni, és fellőtt labdákkal üres ziccereket dobtunk. Többször sikerült az ellenfél bedobását megakadályozni, 5 másodpercig jól védekezni. Támadásban jó akciókat vezettünk felállt védelem ellen is.
Felemás hétvégén vagyunk túl, kissé keserű lehet a szánk íze az első meccs miatt.
 
Fotó: Bornyi Márton