U18: Sokat rotálva hoztuk a kötelezőt

Nemzeti Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

 

Soproni Sportiskola – Vasas Akadémia 62 – 79  (10-10, 14-19, 19-12, 19-38)

Vasas Akadémia: Csík 8/6, Meződi-, Vadász 6/3, Kovács 6, Kódor 2.
Csere: Lakatos-, KELENFÖLDI 13, BENCSIK 16/6, Koflanovics 3/3, Schiller 9, JENEI 10/6, Veres 6.

A meccs előtt megbeszéltük a fiúkkal hogy kellő komolysággal állunk a meccshez, 2 dolog miatt is. Az egyik hogy nincs okunk kiindulni a hazai meccs eredményéből, a másik pedig mert nem minősítjük sem magunkat, sem az ellenfelet. Azt azért megengedtem magamnak a meccs előtt hogy mindenkit terveztem pályára küldeni, eredménytől függetlenül ez sikerült is, ha esetleg vereség a vége akkor sem tágítottam volna ma ezen elképzelésem mellől.

Az ellenfél 40 percen keresztül zónázott, ami valljuk be egyetlen szikrányi esélye volt amivel élni tudtak, legjobbjuk Rátvay hiányában. A negyedik negyedben fizikailag felőröltük őket, a játékunk megfelelően gyors volt és mivel végig zónát kaptunk, már könnyen törtünk be a zónarésekbe és ötletesen játszottunk. Nem először szenvedünk szerkezettelen csapat ellen, de mindig szépen sikerül reagálni rá a fiúknak és eddig jól találtuk meg az ez ellen megfelelő játékot.

Sokat nem mondanék erről, mindenki lehetőséget kapott a mérkőzésen, most egy ideig nem utazunk messzire, gratulálok a csapatnak a teljesítményhez!!

Fotó: Bornyi Márton