U20: Fontos győzelem Vásárhelyen

Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság, Alapszakasz, 17. forduló, Lekli József vezetőedző beszámolója:

Vásárhelyi Kosársuli – Vasas Akadémia 83-94 (15-29, 19-17, 19-26, 30,22)

Pontdobók: Meződi P. 3, Csík Richárd 10, Andrássy G. 11, Sólyom B. 18, Kovács B. 11, Barócsi Á 7, Csík Roland 7, Kozma N. 11, Bulyáki S. 2, Steier B. 8, Kelenföldi D. 7,

Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, mi diktáltuk a tempót és rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre. A lepattanózásban nagyon jól teljesítettünk, 50 lepattanót szedtünk ebből 16 támadó volt, működtek a kizárások és elmentünk a támadókért is. Ennek nagyon örülök, mert ez hiányzott eddig a társaságból, de kezdjük megérezni az ízét ennek is, ami nagyon fontos.

A támadásunk egész mérkőzésen jól működött egy kis megingás volt ugyan a második és negyedik negyedben, de ezekre jól tudtunk reagálni. A védekezésünk három negyeden keresztül szinte tökéletes volt, amit megbeszéltünk, azt meg is csináltuk.

A 4. negyedben viszont pont az ellenkezője valósult meg, 30 pontot kaptunk, ami elfogadhatatlan.

Belekényelmesedtünk a mérkőzésbe, 19 pontos előnynél, azt hittük megvan a meccs. Erre oda kell figyelni a következő találkozókon, hogy a „gyilkos ösztön” végig bennünk legyen, és 40 percen keresztül tudjunk koncentrálni.

Gratulálok a fiuknak a győzelemhez!

Fotó: Bornyi Márton