U18: A magas intenzitású védekezés hozta a győzelmet

Takács Zsolt vezérletével ugyan az első percekben a szombathelyiek még tartották a lépést a Vasas Akadémiával, ám a fiúk a negyed második felében egy 11-1-es rohamot bemutatva elhúztak.

Falco KC Szombathely/A – Vasas Akadémia/A  44-75  (8-18, 16-20, 9-20, 11-17)

Vasas: Bartha Zs. 10, Kelemen Á. 11/3, Horváth B. 8/6, Lakatos M. 3/3, Pleesz Á. 5, Dunai Z. 18/12, Várszegi Á. 5/3, Major B. 7/3, Tóth B. 4, Cseh B. -, Németh B. 2, Laczházi B. 2,

Takács Zsolt vezérletével ugyan az első percekben a szombathelyiek még tartották a lépést a Vasas Akadémiával, ám a fiúk a negyed második felében egy 11-1-es rohamot bemutatva elhúztak. A második etap elején volt már 14 pontos is a Dunai Zétény-Kelemen Ádám kettős vezette csapatunk előnye. Kihagyott könnyű helyzeteink után 7-0-lal ezt a szakasz közepére aztán megfelezte a Falco, de a félidő végére újra bele erősítettünk és visszaállt a 14 pontos különbség.

A harmadik negyed első felét 13-4-re nyerve gyorsan 20 pont fölé hízott az előnyünk, s a záró etap előtt már 25 ponttal vezetve lényegében el is döntötték a srácok a mérkőzést úgy, hogy a Falco a második félidőben mindössze 20 pontot szerzett. A fiaink 10/26-tal dobták a triplákat, míg a sárga-feketék csak 1/20-szal, és nyilván az sem segített szerdai ellenfelünkön, hogy 20 eladott labdába kergettük őket védekezésünkkel. Folytatás pénteken, már az elődöntőben az NKA Pécs csapata ellen. Hajrá Vasas! Hajrá Srácok!

Váradi Attila, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely/A vezetőedzője: Gratulálok a Vasas csapatának! Sajnos nem sikerült a terveinket megvalósítani, de menni kell tovább, jönnek a következő mérkőzések!

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: A cél a mérkőzésen a magas intenzitású védekezés volt. A csapat ezt már az első negyedben megmutatta. Ez megmaradt végig, és összesen 44 pontot engedtünk az ellenfélnek.

Fotó: Szilágyi Gábor