Az utolsó negyedben fordított a Vasas

Vasas Budapest – JP Auto-Jászberényi KSE 84-77 (13-16, 21-30, 17-16, 33-17)

Sport 11 Sportcentrum 

V: Farkas G., Ádám J., Rácz Zs. (Farkas Z.)

Vasas: Taylor 7/3, Horváth Á. 10/6, Thompson 14/6, GARAMVÖLGYI 11, PACHER 13 Csere: Katona 6/6, WRIGHT 15, Moravcsik 8, Kozma -, Andrássy -.

JKSE: Saddler 8/6, Arrington 8, Williams 11/3, Cseh 10, STAMENKOVIC 29/3 Csere: Czirbus 6, Mándoki 3/3, Bazsó 2

 

Sok hibával és rengeteg eladott labdával indították a csapatok a találkozót, melynek első két percében nem is esett kosár. Az első pontokat aztán Arrington szerezte, majd Stamenkovic növelte a vendégek előnyét (0-4). Borzasztóan kezdtek a hazaiak, akik öt és fél perc elteltével még kosár nélkül álltak, Sárosi vezetőedző pedig nem várt tovább, kikérte első idejét (0-6). Hat és fél perc után megtört a jég, és Garamvölgyi duplájával megszületett az első Vasas-kosár, a magyar erőcsatár ráadásul fél percen belül duplázni tudott (4-8). A folytatásban sem hullott kosáreső, de kezdtek magukra találni a hazaiak: Moravcsik és Wright pontjai után 10-12-es állásnál már a vendégek mestere rendelte magához csapatát. Rendezte is a sorokat a jászberényi együttes, amely az első negyed utolsó percében újra 6 ponttal vezetett, de tíz másodperccel az etap vége előtt Horváth Á. egy távolival zárkóztatta a Vasast (13-16).

Wright duplájával kezdődött a második tíz perc, melyre a túloldalon Stamenkovic válaszolt. A folytatásban Saddler egy triplával megint 6 egységre növelte a különbséget (17-23). A következő percekben felváltva estek a kosarak, a negyed derekán Stamenkovic büntetői után pedig már 8-al is mentek a vendégek, de Taylor egy triplával gyorsan válaszolt (25-30). Horváth Ákos zsinórban szerzett öt pontjának köszönhetően három pontra zárkózott a Vasas, de a Jászberény újra megrázta magát és Williams, illetve Stamenkovic kosaraival ellépett 7 ponttal, rögtön jött is a hazai időkérés (34-41). Stamenkovic azonban tarthatatlannak bizonyult, és egy trojkával és duplával a nagyszünetre kialakította az addigi legnagyobb különbséget (34-46).

A harmadik negyed első felében sem tudott csökkenteni hátrányán a hazai csapat, amely csak egyetlen egységet tudott hozni a Jászberényen, így a zárófelvonást 11 pontos vendégelőnnyel várhatták a mérkőző felek (51-62).

Taylor sikeres büntetőivel indult az utolsó tíz perc, így hosszú idő után 10-en belülre került a Vasas, ám a túloldalon Stamenkovic sem hibázott a büntetővonalról. Az idő egyre jobban fogyott a hazaiak számára, akik indítottak egy utolsó nagy rohamot: Moravcsik közelről, Katona távolról volt eredményes, így már csak 6 pont volt a Jászberény előnye, jött is a vendégek időkérése (60-66). Hiába a rövid szünet, Pacher zsákolásával és duplájával egyre jobban jöttek fel a hazaiak, akik öt perccel a végső dudaszó előtt aztán egyenlítettek is, sőt, Katona újabb hármasával a meccsen először a vezetést is átvették (69-66). Thompson zsákolása után ötpontos hazai  előnynél a vendégek vezetőedzője, Ménkű Tibor ismét kénytelen volt időt kérni, mivel csapata percek óta nem dobott kosarat. A Vasas azonban a fordítással nagyon elkapta a fonalat, Thompson egy triplát is elsüllyesztett a JKSE gyűrűjében, de a vendégek sem adták fel: Stamenkovic büntetőkkel tartotta meccsben csapatát, de két perccel a vége előtt a hazaiak legjobbja, Wright révén újra öttel vezetett az újonc (76-71). Innen már nem adta ki kezéből a meccset az újonc Vasas, amely 84-77-es győzelmével a MAFC vereségét kihasználva nagy lépést tett afelé, hogy pályaelőnnyel kezdje a play-outot.

(Forrás: BB1.hu portál)