U14/A: Egy győzelem és vereség a második fordulóban

Nemzeti Serdülő Bajnokság Alapszakasz, Közép régió, A-csoport, II. forduló, Bosnyák Jácint edzői beszámolója

 október 07. – szombat 10:30 – Menyecske utca

VASAS AKADÉMIA/A – Budapesti HONVÉD SE                   87:59 (30:8, 14:14, 24:17, 19:20)

Tóth Vilmos 18/3, Pleesz Ádám 18, Szász Kevin 10, Jámbor Marcell 10, Pleesz Gergő 7, Chabot Benjámin 6, Balla Gábor 6, Cseh Botond 4, Kovács Simon 3, Bérces Dániel 2, Ferjancsik Kristóf 2, Józsa Bálint 1

Fegyelmezetten és jól kezdtük a mérkőzést – a kitűzött feladatokat határozottan hajtottuk végre. A folytatásban viszont már porszem került a gépezetbe, de a kidolgozott előnyt megtartva magabiztos győzelmet arattunk.

Lehetett volna jobb is, de az előzményeket és a körülményeket tekintve reálisnak mondható ez az eredmény, gratulálok a csapatnak!

 

október 07. – szombat 17:00 – Menyecske utca

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – VASAS AKADÉMIA/A          73:62 (27:8, 14:22, 10:16, 22:16)

Pleesz Ádám 21, Szász Kevin 15, Kovács Simon 7, Jámbor Marcell 5, Tóth Vilmos 4, Chabot Benjámin 4, Bérces Dániel 2, Ferjancsik Kristóf 2, Agócs Bence 3, Pleesz Gergő, Cseh Botond, Józsa Bálint

Több hiányzó és lábadozó játékosunk ellenére felkészülten egy jó mérkőzést vártunk. Ellenfelünk nagy irammal vetette bele magát a győztesek ütközetébe.

Sajnos egy egész negyedes „technikai KO” megszédített minket és az időkérés, illetve a cserék ellenére képtelenek voltunk felállni. Ellenfelünk extázisban élvezte, hogy szédelegtünk a pályán.

A második negyedben sikerült visszavágnunk és ezzel a nagy lendülettel a harmadik negyed második felére le is dolgoztuk a tetemes hátrányunkat. Ezután viszont mindig történt valami, ami miatt nem tudtunk fordítani az eredményen, várható volt, hogy ebben előbb vagy utóbb felőrlődünk.

Sok hibával, de lelkesen küzdöttünk a mérkőzés végéig. Előrelépésnek tartom, hogy az első negyed kudarca után fel tudtunk állni, remélem levonjuk a tanulságokat és megerősödve folytatjuk a munkánkat.

Hajrá Vasas!!!

Fotó: Bornyi Márton