U14/A – Egy szinttel feljebb

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Országos Főtábla 2. forduló, Márkus Attila vezetőedző beszámolója:

Kaposváron folytatódott a bajnokság felsőházi rájátszása U14/A csapatunk számára. Elérkeztünk abba a szakaszba, ahol már nincs könnyű ellenfél, így minden megvívott párharc döntő jelentőséggel bír. A kedvezőtlen előjelek ellenére határozott elképzelésünk volt, hogy szintet lépjünk az előző fordulóhoz képest.

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 112-41 (29-10,21-16,30-5,32-10)

Vasas: Maszlag T. 24, Zöldi P. 18/9, Kiss B. 16, Müller M. 10, Korompay H. 10, Kovács L. 8, Karda A. 7/3, Szöllősi B. 6, Rajna K. 5, Vadon M. 4, Elek D. 4, Imre M. –

Első ellenfelünk csapatszinten jóval gyengébb játékerőt képviselt, de tudtuk, hogy kulcsjátékosai képesek meglepetést okozni. Jó iramban kezdtük a mérkőzést, de a 2. negyedben elfelejtettünk védekezni, emiatt támadásban sem voltunk hatékonyak. A 2. félidőben sikerült csapatszinten olyan teljesítményt nyújtani – mind támadásban, mind védekezésben –, ami megadta az alaphangot az előttünk álló további mérkőzésekhez. 

Szombathelyi Sportiskola KA/A – Vasas Akadémia/A 47-82 (5-22,15-19,13-16,14-25)

Vasas: Imre M. 21, Kiss B. 17/3, Müller M. 14, Zöldi P. 10, Maszlag T. 6, Korompay H. 5, Vadon M. 4, Szöllősi B. 2, Elek D. 2, Kovács L. 1, Karda A. –

A szombathelyi csapat az alapszakasz során alaposan megnehezítette a dolgunkat. Elszántan készültünk a mérkőzésre, el akartuk kerülni azokat a hibákat, amik nehéz helyzetbe sodortak minket. Sajnos ezeket csak részben sikerült megvalósítani, mert a 2. és a 3. negyedben nagyon alacsony hatékonysággal védekeztünk, illetve a helyzeteinket nagyon alacsony százalékkal értékesítettük. A záró negyedben újra lendületet vett a csapat, így ismét kézbe vettük a mérkőzés irányítását. A sok elkerülhető kosár mellett jóval több pontot dobhattunk volna, de a győzelem kulcsa mégis az volt, hogy az ellenfél kulcsjátékosait sikerült kivenni a játékból.

Vasas Akadémia/A – Kasi Delfinek/A 109-81 (25-18,31-25,23-19,30-19)

Vasas: Kiss B. 29/9, Korompay H. 20, Imre M. 18/3, Maszlag T. 14, Müller M. 11/3, Zöldi P. 5, Vadon M. 4, Karda A. 4, Kovács L. 4, Rajna K. -, Szöllősi B. -, Elek D. –

Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a Kaposvár nagyon jó szerkezetű és hasonló stílusban védekező csapat, mint a mienk. A mérkőzés nagy részében mi irányítottuk a mérkőzést, ellenfelünknek csak epizódok jutottak. A stabil védekezésünk ellenére egészen a 3. negyed derekáig nem tudtunk olyan előnyt kialakítani, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Ez a rendkívül gyenge lepattanózásnak volt köszönhető, amiből rengeteg elkerülhető kosarat kaptunk második szándékból. A záró negyedben agresszív védekezésünk teljesen felőrölte ellenfelünket, amellyel sok hibát tudtunk kikényszeríteni, így végül a magunk javára fordítva a mérkőzést. 

Összegezve: Minden fordulóban azzal a céllal lépünk pályára, hogy a magunk számára támasztott elvárásoknak megfeleljünk és képesek legyünk szintet lépni önmagunkhoz képest. A bajnokság ezen szakaszában és a körülmények ismeretében céljainkat megvalósítottuk. Csapatként küzdöttünk, csapatként győztünk, és csapatként sikerült ismét egy szinttel feljebb lépnünk. 

Hajrá Vasas!