Életének 70. évében elhunyt Török Kati néni!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy volt kollégánk, barátunk, a legendás utánpótlás edző, Török Katalin– hosszantartó betegség után – 2021.szeptember 5-én végleg itt hagyott bennünket.

Temetése Budajenőn a Római Katolikus Egyház szertartása szerint lesz 2021. szeptember 29-én 14:00 órakor.

Kati néni 1951-ben született és középiskolás korától a kosárlabda sportágban helyezkedett el. Előbb, mint a VTSK (későbbi BSE) játékosa, később, mint edző tevékenykedett közöttünk. Kevesen tudják róla, hogy a kosárlabda mellett atletizált és magyar bajnok volt.

Tanulmányait a TF-en végezte el. Szakedzői, középfokú edzői és segédedzői minősítéseket szerzett. Edzői munkásságát 1975-ben kezdte. Több, mint 20 évig dolgozott az MTK női kosárlabda szakosztályánál, amely idő alatt 10szeres magyar bajnoki címet nyert csapataival és több NB1-es, korosztályos, és felnőtt válogatott játékost nevelt fel (pl. Sárosi Judit, Gerencsér Zsuzsa, Seres Éva, Ujvári Eszter, Vajda Anna).

1980-ban Budapest Főváros „Kiváló nevelőmunkáért” díj arany fokozatában részesült.

A 2002-es évektől a fiú vonalon folytatta munkásságát. Először a MAFC csapatában, majd 2006-tól a Vasas MKB Euroleasing csapatához csatlakozott. Kiemelt feladata volt a gyermekek toborzása és a fiatal edzők mentorálása. 2007-től a mai napig oly sikeres „Mustármag” speciális utánpótlás program – a Vasas kiválasztási bázisainak kiépítése és működtetése volt a fő feladata. Emellett nyári táborokat szervezett, vezetett és az U11-U12 korosztályok vezetői és másodedzői feladatait látta el. Tanítványai közül nőtt fel sok korosztályos és későbbi felnőtt válogatott játékos, mint pl. Ruják András (MAFC), és Somogyi Ádám (Vasas).

Mindezen feladatai mellett, aki ismerte és találkozott vele egy életre megjegyezte. Legyen gyermek, kolléga, szülő játékvezető, amikor megjelent és jellegzetes „Itt a Kati néni” mondata elhangzott mindenki tudta, hogy kiről van szó. Aktív életet élt, társasági ember volt, ki nem hagyta volna a nagykőrősi táborokat, az edzői értekezleteket, a hétvégi országos túrákat. Mindemellett lakóhelyén és környékén is rengeteg csoport és mozgalom tagja volt. A régi magyar értékeket kereste és próbálta átadni a fiataloknak. 

Sok helyen járt és sokakban mély nyomot hagyott. Emlékét és a személyes találkozások élményét megőrizzük. Isten Veled, Nyugodj Békében Kati néni!