U16: Magabiztos győzelem Kőbányán

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Bajnokság, alapszakasz, 5. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A 59:76 (5:21, 16:18, 17:20, 21:17)

Vasas Akadémia: Gászner 8, Radics 7, HORVÁTH H. 36/24, SCHAFAREK 12, Kelemen 2.

Csere: Tittmann 2, Konta, Honti B., Bartha Zs., Kiss 5/3, Lakatos M., Horváth B. 4.

 
Azonos győzelemmel és vereséggel (2-2) álltunk a tabellán, mint a Kőbánya, ráadásul augusztusban egy edzőmeccsen kikaptunk tőlük, amiért a visszavágás vágya is fűtött minket. Ott szerettük volna folytatni, ahol csütörtökön abbahagytunk és bíztunk benne, hogy ez egy erős csapat otthonában is győzelmet érhet.
 
Az első negyedben állva hagytuk ellenfelünket. Ennek oka egy határozott kezdés volt és a kispadról is rögtön nagyon jó teljesítmények érkeztek. A 15. percben már a 20 pontos előnyért küzdhettünk! Jó volt nézni a játékunkat. A fordulás után a második negyed forgatókönyve folytatódott, azaz a játék kiegyenlítettebb volt, de apránként így is tovább duzzadt az előnyünk. Sajnos, a záró felvonás nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Úgy tűnt, magunkban már lezártuk a meccset, kicsit kiengedtünk, amit az ellenfél cseresora kegyetlenül megbüntetett. Ezt semmilyen körülmények között nem engedhetjük meg magunknak!
 
Bár a végeredmény nem ezt mutatja, nem volt ez egy könnyű mérkőzés. Sok jó teljesítményünk volt, igazi csapatként működtünk, de két embert így is ki kell emelnünk: Horváth Hunor 8 db triplája mindenképpen extra kategória és Schafarek Ármin sokoldalúsága ismét sokat segített.
 
Fotó: Bornyi Márton