Kosárlabda: Radics Gerzson a legjobb arcát mutatta a Hepp-kupa döntőjében, vezérletével lett bajnok a Vasas

Nagy csatában a Vasas Akadémia kosárlabdacsapata nyerte a férfi Hepp-kupa hét végi döntőjét a Budapesti Honvéd ellen. A győztes pasarétiek legeredményesebb játékosaként a 20 éves Radics Gerzson 15 pontot szerzett a debreceni fináléban.

H. B. – utanpotlassport.hu

A Budafok, a Budapesti Honvéd, a MEAFC-Miskolc és a Vasas Akadémia részvételével az elmúlt hét végén a debreceni Főnix Arénában rendezték a négyes döntőjét a legjobb amatőr férficsapatok versenysorozatának, a Hepp-kupának. Az előzetes esélyeknek megfelelően a két fővárosi nagy klub, a Honvéd és a Vasas vívta a szombati finálét. A kupát végül a pasarétiek hódították el, miután 77-73-ra győztek az aranycsatában.

A 20 éves Radics Gerzson (jobbra) csapata legjobb pontszerzőjeként lett Hepp-kupagyőztes Forrás: Vasas Akadémia

A 20 éves Radics Gerzson (jobbra) csapata legjobb pontszerzőjeként lett Hepp-kupagyőztes  •  Forrás: Vasas Akadémia

A mérkőzésen mindkét oldalon főszerepet kapott egy-egy utánpótláskorú (2002-ben született) játékos: a vesztes Honvéd színeiben a 20 éves Tanoh Dez András 15 ponttal, három lepattanóval és két gólpasszal zárt, míg a diadalmaskodó piros-kékek legjobb pontszerzőjeként a 20 éves Radics Gerzson szintén 15 egységig jutott, illetve öt lepattanót és két gólpasszt is beletett a közösbe. Továbbá a Vasas fiatalja a végjátékban szerzett duplájával is nagyban hozzájárult a sikerhez.

„A Hepp-kupa négyes döntőjébe jutás már önmagában hatalmas lehetőség volt előttünk, és ez előzetesen extra motivációt adott mindenkinek – kezdte Radics az Utánpótlássportnak. – Nagyon örülök, hogy végül ilyen szépen zárult, és szerencsére nekem is kijött a lépés, kifejezetten jól ment a játék a döntőben, de az én remek teljesítményem ugyanúgy a csapatmunka érdeme, mint a kupagyőzelmünk. Segítettük egymást, helyzetbe hoztuk a másikat. Ez a siker csak így jöhetett létre.”

Az NB I/B Piros csoportjában a Vasas Akadémia az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, miközben a Budapesti Honvéd az élen végzett. A bajnokságban mindkét egymás elleni meccset a Honvéd nyerte, ám ezúttal fordult a kocka.

Radics Gerzson (középen, négyes számmal) pályafutása első aranyérmét nyerte klubszinten Forrás: hunbasket.hu

Radics Gerzson (középen, négyes számmal) pályafutása első aranyérmét nyerte klubszinten  •  Forrás: hunbasket.hu

„Első alkalommal nagyon az elején jártunk a bajnoki évadnak, mindössze a harmadik fordulóban. A csapatunk még abszolút formálódott, próbáltuk elsajátítani az új edző rendszerét, ráadásul az egyik meghatározó játékosunk, Bagó Martin csupán a mérkőzés előtt érkezett a klubhoz, alig edzett velünk, szóval összeszokatlanok voltunk, emiatt viszonylag simán kikaptunk idegenben. Ehhez képest a februári hazai meccsen már nagyon szoros, az utolsó pillanatig kiélezett meccset vívtunk velük, csak egy sajnálatos sérülés miatt maradtunk alul. Mostanra viszont visszatértek a hiányzó magasembereink, gyakorlatilag teljes kerettel álltunk ki a Hepp-kupában, ez pedig rengeteget számított” – fogalmazott Gerzson.

A hátvéd és bedobó poszton egyaránt bevethető tehetségnek valódi mérföldkő ez a siker.

„Ez a kupagyőzelem nekem extrán különleges, mert klubszinten először nyertem aranyérmet. Legyen szó akár az utánpótlás-bajnokságokról a pályafutásom korábbi szakaszában, vagy bármilyen kupasorozatról. Éppen ezért óriási volt az öröm, fel kellett dolgozni a történteket. Erre az élményre biztosan sokáig fogok emlékezni.”

Cikk: https://www.utanpotlassport.hu/