U16/A: Megtettük az első lépést a célunk felé

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Selejtező, 2.forduló, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Az előző hétvégén számunkra is megkezdődött a Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság. Célunk az első hely megszerzése volt, egyelőre azonban még nem érdemeltük meg ezt a helyezést.

Vasas Akadémia/A 98-48 Beszterce KK (21-16, 23-8, 27-11, 27-13)

Vasas:  Váradi Á. 18, Kiss-Leizer G. 16, Rosta P. 10/3, Gerlits A. 9, Kiss-Luczai B. 8, Ménesi M. 8/3, Sávolt Á. 8, Bucskó Z. 6, Nagy A. 6, Szabó S. 5, Láposi M. 2, Nagy Zs. 2. 

Az első mérkőzésünket a Beszterce KK csapata ellen vívtuk. A tervünk az volt, hogy az elejétől kezdve mind védekezésben mind támadásban nyomást helyezünk ellenfelünkre és végig a kezünkben tartjuk az irányítást. Az első negyedben nem vettük elég komolyan a védőlepattanók megszerzését, aminek az lett az eredménye, hogy a salgótarjáni csapat szépen tartani tudta magát. Azonban ezt követően mindenki észbe kapott és bekapcsolt a Vasas szív. Az első negyedet leszámítva, sikerült is megvalósítanunk a céljainkat így egy általunk teljesen kontrollált mérkőzésen sikerült bezsebelnünk a győzelmet, az egyébként a korábbi évekhez képest igencsak jól felkészített ellenfelünkkel szemben.

 

NKA Pécs/B – Vasas Akadémia/A 40-85 (13-19, 4-17, 13-21, 10-28)

Vasas: Váradi Á. 17, Nagy A. 13/3, Kiss-Leizer G. 11, Szabó S. 10/3, Kiss-Luczai B. 7/3, Rosta P. 6, Bucskó Z. 5, Sávolt Á. 5/3, Ménesi M. 4, Láposi M. 3, Gerlits A. 2, Nagy Zs. 2. 

A második mérkőzésünket az NKA Pécs/B csapat ellen játszottuk. A mérkőzés nagyon hasonló volt az első meccsünkhöz, azonban ezen a meccsen már szinte az egész meccsen a megfelelő hozzáállással játszottunk. A fizikális fölényünket maximálisan kihasználtuk, de a befejezéseknél nem koncentráltunk kellően. Ennek ellenére a győzelmünk nem forgott veszélyben, de látszódott , hogy még nem vagyunk bomba formában. Így következhetett a paksi csapat elleni mérkőzés, ami a csoportelsőség kérdéséről döntött. 

 

Vasas Akadémia/A 63-80 Atom City-Atomerőmű  SE (18-23, 6-30, 25-13, 14-14)

Vasas: Kiss-Leizer G. 24/3, Bucskó Z. 11/3, Váradi Á. 10, Sávolt Á. 6, Ménesi M. 4, Nagy A. 4, Gerlits A. 2, Kiss-Luczai B. 2, Láposi M., Nagy Zs., Rosta P., Szabó S. 

Az Atom City-Atomerőmű SE csapatával való legutóbbi májusi találkozásunk során kellő tapasztalat gyűjtöttünk abból, hogy mi az amiben mindenképpen előre kell lépnünk. Ennek tudatában látszódott is a csapaton, hogy mindenki igyekszik felépíteni a koncentrációját a mérkőzés előtt. Jól is kezdtük a meccset, a helyzeteink is megvoltak, azonban nem sikerült értékesíteni őket. A paksiak higgadtabbak voltak, aminek köszönhetően ismét magukhoz ragadták a vezetést. Azonban rendeztük a sorainkat és az első negyed végére sikerült visszakapaszkodnunk a meccsbe. A félidőhöz közeledve azonban a koncentrációnk csökkenni kezdett, amit ellenfelünk könyörtelenül ki is használt. Természetesen a második félidőben igyekeztünk javítani, de túl nagy előnyt engedtünk ellenfelünknek. A második félidőt 14 ponttal sikerült is megnyernünk, ami mutatja a tartásunkat. Összességében minden igyekezetünk ellenére ez a nap az ellenfelünkké volt. Észre kell vennünk a már-már visszatérőnek mondható problémáink forrását. Csapatként szintet kell lépjünk az edzéseken, és még egy lapáttal rá kell tennünk az edzésbe fektetett energiáinkba. Ez az útja a fejlődésünknek, amit ha minél hamarabb elfogadunk, annál hamarabb leszünk eredményesek az ilyen kemény és fizikális összecsapásokon. Gratulálok a Paks csapatának a győzelemhez és még nagyobb gratuláció a Vasas fiúknak! Indulhat az alapszakasz.