NB 1/B: A bajnokságban hétből hét, jöhet a Hepp Kupa forduló

NB 1/B, Piros csoport, mérkőzés beszámoló:

MTK-Elite Basket – Vasas Akadémia  51-86 (11-21, 17-13, 8-20, 15-32)

MTK-Elite Basket: Hegedűs A. 11, Takács A. 7, Juhász K. 6/3, Dobos M. 5, Bognár M. 12/6, Csere: Bagi D. 5/3, Vranek 3/3, Nagy D. 2, Harsányi A. –,

Vasas Akadémia: Moravcsik Á. 9/9, Sólyom B. 10, Farkas A. 10/6, Kelenföldi D. 12/3, Debreceni D. 18, Csere: Boros M. 17/3, Barócsi 6, Dormán B. 4, Steier B. -, Meződi P. -, Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Arigbabu,

Fontos idegenbeli mérkőzés előtt álltunk, hiszen ellenfelünk ugyan 0-5-ös mérleggel kezdte a bajnokságot, de egyrészt ezeken alig több, mint ötpontos átlaggal vesztettek, másrészt pedig hazai pályán mindenkor, mindenki ellen veszélyes csapatnak számítottak. A mieinknél az eddigi hiányzók közül Dormán Balázs már a srácokkal melegített, viszont bokasérülés miatt a héten Kódor Tomi kidőlt, így a vasárnapi junior mérkőzésre is gondolva végül 10 fős rotációnak szavazott bizalmat a Faragó Péter, Stephen Arigbabu edzőpáros.

Az első negyedet szerencsére nem úgy kezdtük, mint Pécsen, megpróbáltuk már az elejétől kezdve megragadni az irányítást és a mérkőzés tempójának a diktálását. Ez nagyjából az 5. perc tájékán sikerült, amikor egy 10-0-ás etappal 8 ponttal meglógtunk és ezt az előnyt kicsit növelve a negyed végére 10 pontos előnyt regisztrálhattunk. Ha azt gondoltuk, hogy innen már sétagalopp lesz, akkor nagyot tévedtünk, mivel a hazaiak 3 perc alatt 1 pontra jöttek fel, így kezdhettük elölről az előny felépítését. Az MTK zsinór kilenc pontjára mi héttel feleltünk, így visszaszereztük a mérkőzés irányítását, majd ezt kontrollálva, 6 pontos vezetéssel mehettünk a félidei pihenőre.

A második félidőt 8-0-al nyitottuk a saját szempontunkból, mely után a hazaiak már nem tudtak 10 pontnál jobban megközelíteni bennünket. A 25 percben tizenöt ponttal lógtunk meg, a negyed végére pedig a közte húsz is majdnem meg lett. Szerencsére játékosaink az utolsó negyedben sem vették le a gázról a lábukat, továbbra is motiváltan játszottak a szintén hiányos és a második félidőre elfáradó vendéglátóink ellen, így a végén simának tűnő győzelmet arattunk, de mi tudjuk a legjobban, hogy ehhez mennyi munka volt szükséges.

A győzelem ismét igazi csapatsiker volt, nyolc játékosunk játszott 16 és 31 perc között, öten dobtak 10 pont felett, hatan tettek a közösbe 12 és 23 közötti VAL értéket, 55-38-ra nyertük a lepattanó csatát és 80 mezőny kísérlet melletti 24 büntetőnk azt mutatja, hogy nagy iramot diktálva, agresszívan játszottunk. Folytatás jövő kedden Dunaharasztiban, a következő Hepp Kupa fordulóban. A céljaink nem változtak, oda is győzni megyünk, bár tudjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen ellenfelünk ugyan jelenleg NB II-es, a játékos keretük alapján akár Piros csoportos ellenfelünk is lehetne.

 
Horváth Balázs, MTK-Elite Basket: Gratulálok a Vasasnak, kívánom Faragó Peti kollégámnak  és az összes játékosuknak, hogy sikerüljön nekik ez a szezon úgy, ahogy eltervezték és megálmodták. Egy 35 pontos vereség után nehéz sportszakmailag értékelni a találkozót, viszont megpróbálom emberi oldalról: a játékosaim nagyon nehéz helyzetben vannak, mivel lebetegedtek és megsérültek öten, illetve elküldtünk 2 játékost korábban. Az U20 csapatból kellett feltölteni a csapatot ahhoz, hogy ki tudjunk állni.. Azok a játékosok, akik eddig 5-10 percet játszottak, most hirtelen 30 percet vannak a pályán, illetve aki eddig még életében nem volt felnőtt csapat közelében, most hirtelen 15-20 percet tölt a pályán. Ennek ellenére minden nap edzenek és minden mérkőzésre kiállnak, vállalják a felelősséget és a vereség sorozatot is. Azt gondolom, hogy ezt emberileg és sportemberként is nagy dolog, büszke vagyok a csapatomra! Az a tény, hogy jelen pillanatban ez ennyire elég, azon nem tudunk változtatni, viszont tudunk küzdeni az egyesületért és ebben az egész világra nehezedő vírushelyzetben a kosárlabda sportág életben maradásáért. Mi minden mérkőzésre ki fogunk állni és a legjobb tudásunk szerint fogunk teljesíteni! Sok egészséget kívánok minden embernek!

Faragó Péter Vasas Akadémia: Az első félidőben kissé ritmustalanul és lassan támadtunk. A másodikra feloldódtunk egy-két távolival és könnyű kosárral. Ez aztán nagyobb nyugodtságot adott és lazábban tudtunk játszani. Az MTK csapatának kívánom, hogy találjanak rá a győzelmek útjára, a sajátjaimnak pedig gratulálok a jó teljesítményhez.

Hajrá Vasas

Fotó: Bornyi Márton