NB 1/B: Kifogytam a címekből

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

PVSK-Kronosz – Vasas Akadémia 75-83  ( 25-22, 15-24, 20-12, 15-25)

Vasas: MORAVCSIK 16/6, Boros 8, Sólyom 8, Steier 9/9, ANDRÁSSY 14/3.

Cserék: Katona 11/3, Kelenföldi 5/3, Kovács 3, Horváth -, BARÓCSI 9.

A meccs előtti jegyzeteimben fel szoktam írni azokat a dolgokat amelyeket szeretnénk megvalósítani. Ezek általában nem sikerülnek maradéktalanul, nem szokott semmi sem a terv szerint menni csak ritkán, de reménykedik az ember. Ha a megbeszéltek 20 %-át végrehajtja egy csapat az nagyon magas szint, pláne a mai. Tervünk és felkészülésünk megvolt, már csak meg kellett valósítani. Az öltözői beszédnél már láttam az arcokon hogy nagyon koncentráltak vagyunk. A meccs első negyede számunkra kedvezően indult, majd kissé leültünk a negyed végére. A hamar megszerzett előny kissé kényelmessé tett minket és utána mindenki a büntető területünkre tört labdával, ami nagyon nem tetszett. A második negyed remek játékot hozott. Védekezésben feljavultunk és támadásban a behúzódó védekezés és alapvonali duplázás ellenére is jól találtuk meg a helyes dobóhelyzetet. 3 villámgyors triplával meg is léptünk félidőre 6 ponttal. A harmadik negyedtől eleje a Pécsé volt. 4 összességében jó helyzetből sem találtunk be és magunkra húztuk őket. Kis frissítés és a cseréink remek beszállása után stabilizálódni látszott a helyzet de palánk alatt sebezhetőek voltunk. 4 pontos PVSK előnnyel indult a negyedik negyed. Folyamatosan változtatta a zónát és az emberfogást a hazai csapat, de nagyon kemény védekezéssel válaszoltunk a túloldalon és felvettük fizikálisan is a kesztyűt. Az utolsó percek egyenlő állásról indultak. Ekkor sikerült 4/3 jó döntést hoznunk remek kivitelezéssel és a hazaiknak pedig kimaradtak a dobásaik vagy megszereztük a labdáikat felesleges keresztpasszaik után. Kicsit szűkre sikerült beszámolómban nem szeretnék kitérni most külön szakmai dolgokra mert azokat elsősorban elég ha a játékosok tudják:) .

Amire viszont kitérnék, hogy a csapatot megdicsérem mert nagyon sokat végrehajtottunk a megbeszéltekből. 3 éve nem nyertünk Pécsen meccset, ez is egy gát volt, amelyet sikerült áttörnünk magunkban. Nagyon erős ellenfelet győztünk le ismét a korfontzónánkon kívül. Akárhogy nézem a táblázatot, ha szerdán győz a Vasas Akadémia akkor rájátszásban van zsinórban másodszor. A további helyezéseink a maradék meccseken múlnak.

Egyéni teljesítményekben most a kiemelés helyett, pillanatokat ragadnék meg a meccsből. Áron védekezésben és támadásban is remekelt, nagyon jó fizikális állapotban játszott 35 percet és a végén most is megbüntette a hazai push (  elzárás alatt kerülés) védekezést egy kulcs triplával. Boris , Boti, Robi rengeteget tettek hozzá mezőnyben és főleg védekezésben a meccshez, nem számít hogy most kissé gyengébb volt a mezőnyszázalék. Mindegyik kicsi extrán védőpattanózott a megbeszéltek szerint. Bence remek triplaszériája kellett hogy elmenjünk az első félidőben. Géza és Ádám a palánk alatt tették hozzá a magukét, bár Olasz kissé sokat dobott. Norbi, K, Bubu jó perceket hoztak amíg pihentek a többiek. Gratulálok a hazaiknak, teljesen más képet festenek mint az év elején, nyilván sokat hozzátesz a lejátszó játékosok minősége a csapathoz. Ne felejtsük el, ez a csapat tavaly 5. volt. Most kell rengeteg figyelem és koncentráció ismét tőlünk, hogy akkor kezdjünk el igazán kosárlabdázni, amikor máshol már a végét várják . Ehhez pedig szeretni kell a fáradtságot és akarni játszani a legvégéig. Mert játszani a legjobb.

Szerdán mindenkit várunk, egy számunkra nagyon fontos mérkőzésre. Gratulálok a csapatnak, nagy győzelem volt.

Fotó: Bornyi Márton