NB 1/B: Matematika fakultáció

NB 1/B, Piros csoport, Alapszakasz, Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

Nyíregyháza Blue Sharks – Vasas Akadémia 71-50 (23-14, 18-10, 17-15, 13-11)

Vasas: Moravcsik 8, Katona 6, Boros 12/3, Kelenföldi 2, Andrássy 7/3.

Cserék: Steier 3/3, Kovács -, Kozma 3, Csík Roland -, Csík Ricsi 6, Gászner 3, Kódor -.

Vesztes mérkőzés utáni hazaúton a legjobb a beszámoló. Az embernek van ideje frappáns címeket, szakmai elemzéseket kitalálni, visszaidézni a mérkőzésen történteket. Cinikus hangvételű írásait moderálni, többször átnézni, kitalálni mit is szeretne mondani, hogy legyen információ értéke is a beszámolónak. Mivel beszámolóit némi érdeklődés is kíséri, felelősséggel kell bánni a szavakkal amiket leír. A történet a következő:

A bajnokság előtt leül egymással szemben három ember. Egy szkeptikus, egy realista és egy álmodozó. A szkeptikus beszél először, méghozzá arról hogy mindenki erősített és az előzetes esélylatolgatásoknál túl előre vagy túl hátra várnak minket (kik?). Az álmodozó beszél másodjára szinte a földtől elemelkedetten az előre megnyert diadalokról és múlt dicsfényébe merítkezve már messze jár…

A realista beszél harmadjára. Szilárd matematikai tények, számítások, valószínűség,a jót várva de számítva a rosszra. Figyelem a beszélgetésüket, nem szólok bele, hagyom hogy végére érjenek a történetnek. Úgy érzem hogy mindenkinek van egy kis igaza, de egyiknek sincsen teljesen. A három emberből ma egy velünk utazott.

Eljön a mai mérkőzés ideje, nagy várakozásaink szertefoszlottak már az első félidőben. 27 támadó lepattanó az ellenféltől, pontatlan játék, meghiúsult felzárkózási kísérletek. Fizikailag lenullázva őrlődünk a meccs végéig. Egyes periódusok hiábavalók, egyesek egész ígéretesek, de az összképen nem változtat. Tudom én is, tudjuk mi is.  Egymás segítőinek ma nem léptünk fel.

A tanmese nagy kérdése:  Mit gondoltok,melyik ember jött ma el velünk?…

Fotó: Bornyi Márton