NB 1/B: Túl vagyunk rajta…

NB 1/B, Hepp Kupa beszámoló,

Vasas Akadémia  – Újpesti MT 71-87 (18-27, 13-19, 20-26, 20-15)

Vasas: Moravcsik Á. 7/3, Sólyom B. 8, Dormán B 6/3, Radics G. 20/9, Kelenföldi D. 8/3, Csere: Boros M. 2, Barócsi 14/12, Debreceni D. 1, Farkas A. 2, Horváth B. -, Kelemen Á 3, Meződi P. -, Vezetőedző: Faragó Péter, edző: Stephen Arigbabu,

A COVID leállás után számunkra egyértelműen túl korán kellett lejátszanunk a mérkőzést, de mivel a Hepp Kupa 4. fordulójának a zárónapja a mai volt, így a rendelkezésre álló játékosokkal vágtunk neki az összecsapásnak, még ha előre megbeszélt perclimitek voltak is előírva a négy hetes leállás után visszatérő játékosoknak pár edzés után. A szabály szerinti öt felnőtt játékos mellett öt U20-as és két U18 játékosunk alkotta ma csapatunkat, megpróbálva pótolni a sérültjeinket, betegeinket, illetve a jelen pillanatban még sportorvosival nem rendelkezőket, Medve Mátét, Andrássy Gézát, Krasovec Ádámot, Steier Bencét és Kódor Tamást.

A mérkőzés melegítésénél azt is regisztrálhattuk, hogy ellenfelünk húzó játékosai közül ugyancsak hiányzik Ivosev Tamás és Csaba György, de az összecsapást végül nem a hiányzók száma, hanem az döntötte el, hogy az egyik csapat edzésben és mérkőzés ritmusban, míg a másik edzetlenül, jelenleg még teljesen formán kívül játszott.

A lendületben és rendkívül jó formában pályára lépő újpestiek már az első negyedtől magukhoz ragadták az irányítást és nem hagyták, hogy csapatunk ritmust fogjon. A mi védekezésünk és a támadásunk a hosszú kihagyás után nyomaiban sem emlékeztetett a leállás előttire, de természetesen nem adtuk fel és a második negyed közepe felé már csak 4 pontos volt a különbség, amikor a támadásokat elsietve, a védekezésben kapitális hibákat elkövetve újra elengedtük ellenfelünket, így a nagyszünetre 15 pontosra hízott a különbség.

Ez önmagában még nem is lett volna gond, a játék képe annál inkább, hiszen rendkívüli változásra volt szükség ahhoz, hogy az eredmény is megváltozzon a második félidőben. Ennek érdekében csapatunk mindent megtett, de az ma kevés volt egykori játékosaink –  a pályán Horváth Ákos, az oldalvonal mellett Surmann Gabó –  által vezérelt és rendkívül higgadtan és taktikusan játszó ellenfelünk ellen, így a negyedik negyedben már csak az volt kérdés, hogy mekkora lesz a különbség, valamint az, hogy U18 csapatunk tagjai mennyi tapasztalatot tudnak szerezni a felnőttek elleni játékból.
A mérkőzést ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyerték meg az újpestiek, akiknek ezúton is gratulálunk, mi pedig holnaptól újból az edzésekre, a csapat építésére, fejlesztésére, valamint az ebben az esztendőben lejátszandó két mérkőzésünkre, a BKG és a Honvéd elleni összecsapásokra fókuszálunk.
 
Fotó: Bornyi Márton