NB I/B: A Bonyhád ellen magabiztos hazai győzelmet arattunk!

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 21. forduló, Sport11, mérkőzés összefoglaló

Vasas Akadémia – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 86 – 67 (14-15, 27-16, 21-18, 24-18)
Sport11, 100 néző, vezette: Szalai, Szilágyi, Földesi (ellenőr: Németh Csaba)

Vasas Akadémia: Moravcsik 5, Sólyom 10/6, Steier 3/3, Andrássy 17/6, Völgyi 9.
Csere: Boros 9, Katona R. 19/15, Kelenföldi 9/3, Kovács 3, Csík Ri. -, Csík Ro. 2, Bencsik -. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A Bonyhád legjobb dobói: Lazics 21/6, Baki 12/3, Tömösváry 10/3.

Bár már Boros Márk és a két hónapja kieső Katona Róbert is ott volt a keretben, Faragó Péter még egyiküket sem kezdette ezen a derbin, ahol vezetőedzőnk utolsó csapata volt az ellenfél. Nem akármilyen pikantériája volt tehát az ütközetnek, hiszen a két klub idei első találkozásakor még négyszer (!) annyi győzelme volt a tolnai alakulatnak, mint a miénknek, most pedig már az volt a tét, hogy kétszer annyi legyen, mint riválisunknak.

Az első negyed nagyon gyenge játékkal folydogált mindkét oldalon, de valamelyest határozottabbnak tűntek a Baki Sándor vezette vendégek, ám a második etapot meg tudta nyomni a csereként 12-ből 5 triplát értékesítő Katona Róbert vezetésével a Kiss Barnabást, Kozma Norbertet és Barócsi Ádámot még mindig nélkülöző Vasas.

A félidőre így már kétszámjegyű előnnyel mehettünk el pihenni, a fordulás után pedig sikerült tartani a tempót és a kisebb sérülésből visszajövő Boros Márk (9 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda, 2 blokk), valamint az ezúttal igazi vezérként tündöklő Andrássy Géza (17 pont, 9 lepattanó) és a mindössze 17 éves Kelenföldi (9 pont, 1 blokk) periódusonkénti extráival sikerült bevinni a gárdát a célba – úgy, hogy Völgyi Marcellt ezúttal is korán elvesztette a csapat kipontozódása miatt.

Sólyom Botond (10 pont, 2 lepattanó, 2 gólpassz) újfent kezdőként, újfent kiemelkedően produkált védekezésben és támadásban,  a 13 gólpasszt kiosztó Moravcsik Áron is ezúttal is „osztogatós” kedvében volt, a csapat pedig összesen 27 asszisztot jegyzett, így a 19 eladott labdát is elbírta a Faragó-Lekli páros edzette Vasas Akadémia.

Ami külön öröm, hogy 2000-es születésű játékosaink (ezúttal is négyen) összességében 36 percet töltöttek játékban!

A történtekhez hozzátartozik, hogy ellenfelünk szintén több hiányzó nélkül érkezett és igen korán kidőlt az egyik legjobbja, Somogyfoki Péter, akinek ezúton is jobbulást kívánunk!

A következő kihívás a Veszprém elleni idegenbeli derbi lesz jövő pénteken 17:00-tól, ahol a jelenlegi második helyezett lesz az ellenfél – csapatunk utolsó öt mérkőzése egyaránt borzasztó nehéznek ígérkezik, így nagyon jól jön, hogy már most megvan a 12. győzelem, így lényegébe véve egyetlen további diadal szükséges a felsőházi rájátszás biztosításához.

Fotó: Bornyi Márton