NB I/B – A MAFC-é az alapszakasz harmadik helye

Nem sikerült meglepnünk a budai derbin a MAFC együttesét. Kiélezett, nagy csatában ugyan, de a házigazdák nyertek, s ezzel övék lett az alapszakasz harmadik helye. Akadémistáink a DEAC U23 ellen kezdik meg a rájátszást.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 26. forduló.

MAFC – Vasas Akadémia 74-66 (16-15, 19-15, 23-23, 16-13)

MAFC: Bordács (12), Tóth (7/3), Buzás (9/3), Lewis (16/3), Biber (2). Csere: Pintér (7/3), Komma (16), Polgárdy (5), Herló.

Vasas: Cseh (7/3), Farkas (5/3), Radics, Andrássy (1), Marcikic. Csere: Medve (21/12), Dormán (6), Fekete (12/6), Bagó (9), Kelemen (3/3), Pleesz (2).


Az alapszakasz utolsó mérkőzésén a tabella harmadik helyezése volt a tét, a nagy budai rivális, a MAFC ellenében. A győztes várhatja kedvezőbb helyről a rájátszást.

A találkozó első kosarát Farkas Attila szerezte, amelyre gyorsan érkezett a hazaiak válasza, s az ötödik percben már 7-2-re vezetett a MAFC. Medve Máté szépített, majd Bagó Martin büntetőjével tovább zárkóztunk, a nyolcadik percre pedig Pleesz Ádám közelijével egyenlítettünk, a kilencedik elején pedig Fekete Viktor révén ismét vezetéshez jutottunk (11-9). A negyed végén azonban, ha egy ponttal is, de a vendéglátók jutottak előnyhöz.

A második negyed elején továbbra is nagy küzdelem folyt a pályán, Cseh Botond két büntetőjével egyenlítettünk (17-17), kisvártatva pedig Kelemen Ádám triplájával átvettük a vezetést (20-19). A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két együttes egészen a negyed utolsó percéig, ekkor jutottak a MAFC-osok először négypontos előnyhöz, amiből öt lett a félidőre.


Cseh Botond (23) kosárra tör a MAFC-os védő mellett 

A nagy szünet után a házigazdák szerezték az első pontokat, s a 22. percben már 10 ponttal vezettek (41-31). A negyed második felében azonban feltámadtunk és ötpontos hátrányra jöttünk vissza.

A hajrában úgy tűnt, hogy van esélyünk a fordításra, az ötödik percben már csak három ponttal vezetett a MAFC (63-60). Ezt követően azonban ismét ők kerültek lépéselőnybe, s végül nyolcpontos győzelmet arattak. Ezzel kialakult az alapszakasz végleges sorrendje, csapatunk a negyedik helyen végzett. A rájátszásban a DEAC U23 lesz az ellenfelünk a legjobb négy közé jutásért.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a MAFC csapatának, nemcsak a győzelemhez, de az alapszakasz harmadik helyéhez is. Sok sikert kívánok nekik a rájátszásban! A vereségünk oka, hogy alul maradtunk a lepattanókért vívott csatában, és a szabad labdákat is elveszítettük. Sokáig nagyon szoros mérkőzés volt a mai. Annak ellenére, hogy rosszul érzem magam a vereség után, gratulálni szeretnék a játékosaimnak és a stábnak az alapszakaszban elért negyedik helyért, valamint a tizennyolc győzelemért. Ez mindenképpen siker az akadémia számára, és mostantól már a rájátszást várjuk.”

Fotók: hunbasket