NB I/B: A PVSK fiataljai most jobbak voltak

Szombaton játszotta idei első hazai felnőtt tétmérkőzését NB I/B-s csapatunk, mely a PVSK A-csoportos gárdájának U23-as alakulatával mérhette össze tudását a Sport11-ben.

A derbin egy nagyon színvonalas és hajtó első félidő után már nem fért bele annyi hiba, amennyit vétettünk a második 20 percben, ezzel együtt több játékosunk egyéni teljesítménye dicséretet érdemel.

Vasas Akadémia – PVSK-Kronosz Kiadó 71 – 81 (21-25, 24-21, 18-17, 8-18)

Sport11, 150 néző, Vezette: Jurák, Csabai-Kaskötő, Horváth Cs., (ellenőr: Dr. Valovics)

Vasas Akadémia: Moravcsik 2, Katona R. 16/12, Boros 12/3, Andrássy 10, Peringer 20.
Csere: Kozma 4/3, Steier 7/3, Völgyi -, Kiss -. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

A PVSK legjobb dobói: Demeter 26/3, Antóni 13/6, Dragasevics 10/6

Az első negyedben már látszott, hogy az utóbbi két U20-as magyar bajnokságot megnyerő ellenfél is legalább annyira presztízsre veszi a tavalyi korosztályos döntő visszavágójának is beillő összecsapást, mint idén a hazai közönsége előtt debütáló Armaghani-legénység. Akadémiánk igen fiatal felnőtt gárdája a szokottnál magasabb szerkezetben kezdett és ez a végül 20 pontig (9/10-es mezőnymutatóval !) és 9 lepattanóig jutó Peringer Balázs agresszivitását és hatékonyságát elnézve be is jött, ám az ellenfél U20-as válogatott ászát, Demeter Attilát képtelenek voltunk megfogni, pedig jópár variációt bevetett ellene az Armaghani-Lekli agytröszt. A félidő egy erős Vasas-futás után csak egy pontos vendég vezetéssel zárult, s úgy festett, teljesen kétesélyes derbi lesz ez a fordulás után is.

Ám a sérülten erőtlenül játszó Völgyi, valamint a negyedik etap elején egy szerencsétlen ütközés miatt kiváló Moravcsik hiányát nem tudta már kompenzálni picit hitét vesztő csapatunk és a baranyaiak koncentrációja sem lankadt, így viszonylag sima végjátékkal nyert, teljesen megérdemelten az ebben a felállásban a Piros Csoport legerősebb együttesei közé tartozó PVSK. A vártnál kevésbé hatékony csapatjáték ellenére örömteli, hogy a 212 centis, még mindig csak 21 éves Peringer Balázst ilyen szinten tudta „használni” a csapat, a „csk”, Katona Róbert pedig újabb dobóparádét (4/8 triplából) tartott, míg a saját nevelésű Boros – Steier – Kozma hármas is bőven kapott játéklehetőséget és felelősséget, amit részben jól, részben kevésbé jól oldottak meg ifjaink. Lényeg a lényeg: egy újabb szoros, komoly kihívást jelentő derbin van túl egyelőre győzni még nem tudó alakulatunk, mely szerdán Nagykőrösön javíthat, majd pontosan egy hét múlva (szombat 16:00) a Sport11-ben a Vásárhelyi Kosársuli ellen lép újra parkettre saját közönsége előtt.

Fotó: Bornyi Márton