NB I/B: Hősies győzelemmel javítottunk a Nagykőrös ellen!

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 16. (halasztott) forduló, Sport11, mérkőzés összefoglaló

Vasas Akadémia – Nagykőrös 92-86 (27-25, 16-26, 24-12, 25-23)

Sport11, 50 néző, vezette: Menyhárt F., Horváth Cs., Markai M. (ellenőr: Gincsai J.)

Vasas Akadémia: Moravcsik 11/3, Sólyom 21/12, Steier 17/12, Andrássy 11/3, Völgyi 8.
Csere: Csík Ri. 7, Kovács 2, Kelenföldi 12, Bencsik 2, Barócsi 2. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A Nagykőrös legjobb dobói: Molnár M. 22/15, Lakosa 15/3, Tóth V. 12/3, Dobos 12

Újabb élménydús fejezet íródott a Vasas Akadémia felnőtt csapatának idei hőskölteményébe, hiszen az a teljesítmény és az a kisugárzás, amit rendkívül fiatal és ezen a szinten tapasztalatlan csapatunk produkált ennyi hátráltató tényező (a Katona, Boros, Kiss, Kozma mezőny négyes rotáció teljes hiánya sérülések miatt) mellett, egy jó ideig beivódik azok emlékezetébe, akik megtekintették ezt a derbit.

Az ellenfél kiváló formában érkezett a Sport11-be, az egyébként a Vasasban edzősködő és ott korábban játszó Lakosa Ákos (15 pont, 7 gólpassz, 3 szerzett labda) fémjelezte ellenfél már egyértelműen közvetlen riválisnak volt nevezhető – nem csak azért, mert idegenben elvéreztünk Nagykőrösön, hanem azért is, mert rájátszás helyre ért már az egykoron az A-csoportban is szereplő klub.

A kezdés amolyan „All-Star gálásra” sikeredett, potyogtak a triplák itt is, ott is, az első 10 távoli kísérletéből az ellenfél hatszor, mi pedig ötször találtunk be, így az eddigi legpontgazdagabb 10 percet láthatta a Sport11 közönsége nyitásként.

A második etap viszont rémálom volt a Faragó-tanítványok számára, hiszen a 222 centis, korábbi felnőtt válogatott kerettag, Dobos László (12 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) ekkor korlátlan úr volt a palánk alatt, az Andrássy – Völgyi duó pedig gyorsan beütött 3-3 faultot, így ülni kényszerültek.

Ám a 2000-es születésű, egyre gyorsabb ütemben fejlődő Kelenföldi Domonkos remekül szállt be (12 pont, 6 lepattanó 16 játékperc alatt), így érződött, hogy a nyolc pontos félidei hátrány ellenére is van keresnivalója a csapatnak.

A fordulás után pedig villámgyorsan egyértelművé vált mindenkinek, hogy egy egészen más harcmodorral küzdő Vasas folytatta a játékot, pillanatok alatt hat pontos vezetés lett a nyolc egységnyi hátrányból, a gyors játékra nem volt ellenszere a magas szerkezetű ellenfélnek, onnantól pedig kézben is tartotta a mecset a 18 (!!!) gólpasszt kiosztó Moravcsik Áron irányította társaság és az idei egyik legemlékezetesebb győzelmét aratta, köszönhetően példamutató hozzáállásának és egységének, ami hónapok óta töretlenül sugárzik a csapatról.

A 20 pontos, 4/5-ös triplázást hozó Sólyom Botond és a nála egy évvel idősebb Steier Bence (17/12 pont) hozták az egyéni extra pluszt Moravicsk és a nagyon fiatal Kelenföldi mellett, ez pedig a csapategység mellett el is érte a kellő hatást.

Az pedig, hogy négy 2000-es születésű játékosunk egy ilyen éles rangadón összesen 45 percet kapott, abszolút nem megszokott Magyarországon felnőtt szinten, bajnoki osztálytól függetlenül.

Folytatás most szombaton a Sport11-ben, ahol a Bonyhád lesz a következő ellenfél, 16:00-tól.

Fotó: Bornyi Márton