NB I/B: Kedvcsináló végjáték a szezonrajt előtt

Megnyerte utolsó felkészülési mérkőzését férfi felnőtt csapatunk, ráadásul nem is akármilyen körülmények között.

Noha az egész mérkőzésen nyújtott teljesítményét összességében nem értékelheti felhőtlen örömmel férfi felnőtt csapatunk szakvezetése, az az NBA-szerű végjáték, amit az Armaghani-legénység produkált akadémiánk utánpótlás csapatai előtt Pasaréten a gárda utolsó felkészülési mérkőzésén, még sokáig a Vasas-palánták emlékezetében marad, ebben biztosak lehetünk…

Vasas Akadémia – MTK-Törökbálint 75 – 74 (22-21, 21-13, 19-16, 13-24)

Pasaréti Sportcentrum, Vezette: Jakab, Balog

Vasas Akadémia: Moravcsik 7/6, Katona R. 14/6, Boros 10, Andrássy 13/6, Völgyi 10. 
Csere: Kozma -, Kiss 2, Peringer 6, Kovács 6, Steier 7/3, Csík Ro. -. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

Az MTK legjobb dobói: Jakab 22/3, Bognár 16/12, Mohay 11/6

Az évad előtti közös fotózás kapcsán klubunk vezetése az utolsó felkészülési mérkőzést a Pasaréti Sportcentrumba hozta, így Vasas-családi hangulatban, telt lelátó előtt, kiváló hangulatban folyt a csata az egyébként igen erősnek számító MTK ellen.

Felnőtt gárdánk hosszú idő után először volt (majdnem) teljes felállással a parketten, már csak Sólyom Botond felépülése „hibádzott”, de nagy öröm, hogy az Universiade válogatott programja után már 212 centis centerünk, Peringer Balázs is beszállhatott pár percre játszani és a sérülésből visszatérő Moravcsik – Boros páros is hozzáadhatta kreativitását a csapatjátékhoz. Ennek megfelelően sokáig sikerült is kézben tartani a mérkőzést, de a stabil 10 pont feletti előnyből gyorsan pár egységnyi hátrány lett, amikor a negyedik negyedet egy 0-15-tel sikerült elkezdenünk.

A csapat lélekjelenlétére azért így sem lehetett panasz a hátralévő percekben, hiszen az utolsó percben négyszer (!) változott a vezető fél kiléte, s hiába kaptunk be egy triplát utánpótlás edzőnk, Bognár Kristóf öccsétől, Mátyástól, végül egy szépen kijátszott akció eredményeként Andrássy Géza a sarokból bevágta azt a hármast, amivel mínusz kettőről sikerült fordítani és nyerni bő egy másodperccel a végső dudaszó előtt.

Így a felkészülési szakaszt kizárólag szoros és minden értelemben hasznos mérkőzésekkel tudtuk abszolválni, ez a győzelem pedig jó szájízt is adhatott a csapatnak, valamint a lelátón szurkoló fiataloknak.

Fotó: Bornyi Márton