NB I/B: Kezdésnek vereség a Békés otthonában

Remekül kezdett idegenbeli szezonnyitóján felnőtt férfi csapatunk Békéscsabán, ám a végén hiányzott a rutin és a lélekjelenlét a győzelem megszerzéséhez

– ezzel együtt újabb szoros mérkőzésen gyűjthetett értékes tapasztalatokat Saeed Armaghani szemtelenül fiatal legénysége.

Calle Pubfood Békési SzSK – Vasas Akadémia 81 – 72 (17-18, 17-12, 28-25, 19-17)
Békéscsaba, 300 néző, vezette: Radnóti, Nyilas, Kátay, Ellenőr: Farkas Z.

A Békés legjobb dobói: Koma 19, Krsztics 18/12, Nagy B. 14/3

Vasas Akadémia: Moravcsik 6, Katona R. 17/15, Boros 3, Andrássy 15/3, Völgyi 14.
Csere: Kovács -, Steier 2, Barócsi -, Kozma 5/3, Peringer 2, Kiss 4, Csík Ro. 4. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

Kipontozódott: Andrássy 31. perc, Csík Ro. 39. perc

A békésiek új otthonában, Békéscsabán szépen megtelt a csarnok lelátója, ráadásul a helyi kemény mag rendesen rá is zúdította „áldását” ifjainkra. Ennek ellenére nem éppen megilletődötten kezdett a tavaly még NB I/A-ban szereplő gárdánk, nagyon fiatal átlag életkorú utóda, mely először utazhatott el teljes kerettel a felkészülés kezdete óta. 10-18-as, remek rajtunkat követően viszont sajnos nem sikerült túl jól az első játékrész zárása, több taktikai fegyelmezetlenség és figyelmetlenség okán felengedtük a Vasas-nevelés, Papp Bendegúz hármasával a lélektani előnyt magához is ragadó Békést egészen egy pontos távolságig.

A második negyed derekára már mind a 12 játékosunk pályára került, ám sajnos a kreatívabb és a labdát többet vezető hátvédeink hatékony védekezést kaptak, belül jól teljesítő magasaink pedig túl korán, túl sok faultot, így nagyon elvette a hazai gárda játékunk „élét”, így egy jó tripla kellett a távolról ötször is betaláló Katona Róberttől ahhoz, hogy egyáltalán „csak” négy pontos hátránnyal tudjunk fordulni.

A nagyszünet után harcosságban feljebb tudott kapcsolni a 19 éves Völgyi Marcell (14 pont, 7/7 dupla, 6 lepattanó) húzta Vasas, ám a negyed derekán valami nagyon megváltozott, védekezésben pedig kicsúszott a gyeplő a mieink kezéből, így 57-45-nél már lényegébe véve a meccsben maradásért kellett küzdenie a gárdának. 

Onnantól kezdve már végig húzd meg – ereszd meg forgatókönyvvel folyt tovább a derbi, de hiába volt az utolsó két percben két lehetőségünk is átvenni a vezetést, lélektanilag fontos pillanatokban egyszer sem tudtunk átlendülni a holtponton, így a vártnál gyengébb minőségű játékkal ugyan, de mégis emelt fővel távozhatott a parkettről Saeed Armaghani és Lekli József csapata, mely rendkívül fontos tapasztalatokkal gazdagodhatott a jövő szombati, PVSK elleni hazai bemutatkozás előtt.

Fotó: Bornyi Márton