NB I/B: Majdnem összejött az újabb hatalmas bravúr

NB I/B, Piros csoport, alapszakasz, 18. forduló, Sport11, mérkőzés összefoglaló

Vasas Akadémia – Tehetséges Fiatalok-Basketball Players 70 – 78 (21-11, 18-23, 17-18, 14-26)

Sport11, 50 néző, vezette: Válé, Varga-Záray, Bagi (ellenőr: Bognár)

Vasas Akadémia: Kiss 17, Boros 15/9, Steier 7/3, Andrássy 7/3, Völgyi 9.
Csere: Sólyom 2, Kovács 9, Csík Ro. -, Bencsik 4, Koflanovics -. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A TF-BP legjobb dobói: Beák 21/12, Buzás 16/12, Filipovics 14.

Nem akármilyen körülmények között került megrendezésre ez a derbi, ugyanis betegségek, sérülések és az U20-as EYBL-program okán minden korábbinál foghíjasabb kerettel tudott csak kiállni csapatunk erre, az eredetileg halasztott derbire, melyről teljesen egyértelműen csak a mérkőzés délelőttjén derült ki Faragó Péter és tanítványai számára, hogy azt ezen a délutánon kötelező le is játszania…

Ennek ellenére az első negyedben valósággal dominálni tudott a sokszor kétszámjegyű előnyben kosarazó Vasas, Kiss Barnabás (17 pont, 5 lepattanó) és a három triplát elsüllyesztő Boros Márk (15 pont, 6 lepattanó) is igazán elemében volt, így nem igazán érződött (még), hogy a csapat több meghatározó játékosa (Moravcsik Áron, Katona Róbert) és fontos szerepet betöltő fiatalja (Kozma Norbert, Barócsi Ádám) sem öltözhetett át ere a derbire.

A félidő előtt megérkezett a mérkőzésbe a TF-BP, de időben kapcsoltak Steierék és a nagyszünetre öt pontos előnnyel mehettek el pihenni.

A fordulás után viszont teljesen egál derbi lett belőle, az utolsó etapra négy egység maradt a fór, ekkor viszont csapatunk zónáját megtörték Buzásék, akik előbb három, majd két gyors távolival nem csak, hogy fordítottak, de 10 ponttal el is húztak. Ekkor még próbált visszakapaszkodni a gárda, ám Boros Márk sérülésénél az edzői stábunk úgy döntött, inkább bizalmat szavaz a még fiatalabbaknak, akik szépen helyt is álltak, de fordítani már nem tudtak – pláne, hogy Sólyom Botond és a betegen játszó Völgyi Marcell is korán kiszállt kipontozódás miatt.

Külön öröm, hogy a 17 esztendős Kovács Bálint Benedek 9 pontos, 6 lepattanós teljesítményével eddigi talán legjobb mérkőzését hozta az NB I/B-ben.

Így véget ért remek hazai győzelmi szériánk, ám aggodalomra semmi ok, március 4-én lehet javítani legközelebb hazai környezetben, amikor is 16:00-tól az MTK-Törökbálintot fogadja együttesünk a Sport11-ben, addig pedig sérültjeink és betegeink állapota is sokat javulhat.

Fotó: Bornyi Márton