NB I/B – Tovább növelte előnyét az NKA Pécs

Az NKA Pécs elleni elődöntőben a második mérkőzést is elveszítettük, bár játékosaink az utolsó pillantig lelkesen küzdöttek, s a nagy különbség ellenére sem adták fel. A párharc harmadik összecsapására kedden, Pécsett kerül sor. 

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Playoff. Elődöntő. 2. mérkőzés

Vasas Akadémia  – NKA Pécs 77-93 (18-24, 23-34, 15-21, 21-14)

Vasas: Fekete (8/6), Moravcsik (2), Radics (4), Kelemen (0), Andrássy (11). Csere: Cseh (14), Farkas (13/9), Medve (10/6), Bagó (11), Dormán, Pleesz (2), Marcikic (2).

NKA: Benke (14/3), Kerpel-Fronius (11/6), Kollár (9/3), Djordjevic (13/3), Meleg (23/9). Csere: Lados (8/3), Meszlényi (3/3), Sherer (6), Rátvay (6), Herger, Rátgéber.


A pécsiek kosaraival indult a döntőbe jutásért folyó párharc második mérkőzése (5-0). Radics Gerzson válaszolt a mi részünkről, majd Fekete Viktor és Andrássy Géza találataival átvettük a vezetést (6-5). Sajnos nem sokáig, a vendégek pontosabb támadásainak köszönhetően rövid időn belül ismét fordult a mérkőzés állása, mégpedig a pécsiek javára, akik a negyed végére hatpontos vezetést szereztek.

A második játékrészben is megmaradt a Rátgéber Akadémia fölénye, a második percben már tíz pontos előnyhöz jutott a vendég együttes (30-20), a negyed közepére pedig már tizenhat ponttal vezettek (40-24). Medve Máté és Farkas Attila kosarai révén próbáltuk tartani a lépést a vendégekkel, de csak néha néha sikerült faragni a hátrányunkból. A pécsiek így tizenhét pontos előnnyel vonulhattak pihenőre (58-41).

Fekete Viktor sikeres triplájával indult a második félidő, de azonnal jött a pécsi válasz, ahogy Cseh Botond pontjaira is. A 25. percben Bagó Martin sikeres közelijével ismét tizenháromra csökkent a hátrányunk, a pécsiek azonban ezúttal sem késtek a válasszal, a 27. perce már húszpontosra nőtt az előnyük (74-54), a negyed végére pedig huszonháromra.

A negyedik negyed elején sem változott sokat a játék képe, amint eredményesebben támadtunk, a vendégek is rákapcsoltak. A 36. percben Farkas Attila közelijével sikerült húsz pont alá mennünk, majd Cseh Botond révén tizennyolcra csökkent a hátrányunk. De ekkor már csak két perc volt hátra a mérkőzésből, így kevés volt az esély arra, hogy fordítani tudjunk. Akadémistáink azonban még ekkor is tisztességesen küzdöttek, ám a mérkőzés végkimenetelét nem tudták megváltoztatni.

Az NKA Pécs így 2-0-as vezetéshez jutott a párbajban, s már a következő találkozón, Pécsett kivívhatja a döntőben szereplés jogát.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Rátgébernek! Megérdemelték a győzelmet. Kiváncsian várjuk a keddi meccset. Sokkal jobban kell teljesítenünk ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen sikeresek legyünk.”

Medve Máté, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy akkor sem adtuk fel, amikor elhúzott a Rátgéber és egy nagyobb különbség alakult ki. Az utolsó pillanatig hajtottunk és küzdöttünk, szerintem hűek voltunk magunkhoz és egymáshoz is. Mostantól a következő mérkőzésre koncentrálunk és megpróbálunk mindent megtenni, hogy nyerjünk Pécsen.”

Fotó: Vasas Akadémia/Balogh Dávid

Cikk: Gy. Szabó Csilla