NB I/B: Veszprémben helyt álltunk, de kikaptunk

NB I/B, Piros csoport, rájátszás, 1-8. helyért, elődöntő, 1. mérkőzés, Veszprém

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia 71 – 64

Veszprém, 550 néző, Vezette: Söjtöry, Minár, Kovács N. (ellenőr: dr. Páli)

A Veszprém legjobb dobói: Pavlovics 17, Schéda 14/12, Kovács S. 9/6, Körtélyesi 9/3

Vasas Akadémia: Moravcsik, Katona, Boros, Andrássy, Völgyi 14.
Csere: Kiss, Sólyom, Kovács, Kozma. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József.

A negyeddöntőből kisebb csodát végrehajtva továbbjutó felnőtt csapatunk összesen egy napot „pihenhetett”, aztán már jött is a szintén az egyik fél második győzelméig tartó elődöntős párharc első mérkőzése, ráadásul idegenben, így nem sok ideje maradt készülni és hangolódni a Faragó-legénységnek. Az alapszakaszban egyszer már sikerült legyűrni a második kiemelt veszprémieket, ráadásul akkor a most sérült Hegedűs Gergely is ott volt ellenfelünknél, ám itt mindenki tudta, hogy borzasztó nehéz dolga lesz a csapatnak még akkor is, ha kijön a lépés a társaságnak.

Az első negyedben szépen tudtuk kontrollálni a játékot, Völgyi Marcell (14 pont, 5 lepattanó) a palánk alatt, Katona Róbert (12 pont, 3/6 triplából) pedig kintről volt veszélyes, elkaptuk a ritmust és az volt igazán biztató, hogy amikor hullámvölgyben volt a gárda, akkor védekezésben szépen tudta limitálni a „károkat” a társaság.

Azzal, hogy a rivális korábbi válogatottja, Körtélyesi Gergely kipontozódott már a harmadik negyedben, óriási esélyt kaptunk, ám a játékrész derekától kezdett nagyon kiütközni a csapaton a mentális fáradtság és támadásban nagyon kevés jó döntés, illetve megoldás született már, így szépen fokozatosan felőrölt bennünket a Veszprém.

Az utolsó pillanatokban már ütőtávon kívül voltunk egy egyébként végig nagyon szorosan alakuló derbi záró akkordjainál, de ezzel együtt kedden 17:30-tól a Sport11-ben megrendezésre kerülő második csatára nézve ígéretes teljesítményt hozott Faragó Péter és Lekli József legénysége, így ha sikerülne visszavágnunk, akkor még egyszer visszamehetnénk Veszprémbe javítani.

A lepattanózást 42-25-re elbukó Vasas Akadémia főleg az ellenfélnek adott második esélyek (19 támadó lepattanó veszprémi oldalon!) miatt nem tudott bravúrt elérni, de ez jórészt a jelentős fáradtság számlájára is írható.

Nem kicsi tehát a tét kedd délután, így mindenkit várunk a rangadóra, szükség lesz minden pozitív energiára óriási menetelésben lévő fiaink számára!

Fotó: Bornyi Márton