NBI/B – Hatékonyabban támadott a CKE

Vereséget szenvedett Cegléden férfi együttesünk. A házigazdák pontos távoli dobásai ezúttal kifogtak védelmünkön, miközben a támadásokban sem voltunk elég hatékonyak. Együttesünk a következő fordulóban a TF-BP otthonába látogat.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 20. forduló.

CKE – Vasas Akadémia 96-70 (23-19, 32-23, 19-18, 22-10)

Cegléd: Csaba (19/6), Herendic (6), Csorvási (8), Kertész (15/9), Dragasevic (12/9). Csere: Velkey (22/15), Horváth M. (12/9), Berkics (2), Fodor, Horváth Á.

Vasas: Cseh (11/3), Takács (10), Fekete (18/12), Medve (4), Olasz (1). Csere: Andrássy (14/3), Pleesz Á., Filipovic (4), Rosta (6), Bérces (2).


A Budafokon aratott győzelemből erőt merítve érkezett férfi együttesünk Ceglédre, a tabella 9. helyezettje otthonába.

A mérkőzést Fekete Viktor triplájával, majd Takács Dániel duplájával kezdtük, s gyorsan 5-0 lett a javunkra. A 4. perc végén azonban fordított a Cegléd, a csapatok pedig felváltva jutottak vezetéshez. Akadémistáink nagyon sokat hibáztak a támadásokban, a házigazdák pedig éltek a felkínált lehetőséggel, így a 8. perc közepére már hét ponttal vezettek. Ezt követően Andrássy Géza és Rosta Péter pontjaival kezdtünk felzárkózni, egy utolsó másodpercben kapott kosárral azonban négy pontot megőriztek előnyükből a ceglédiek.

A második negyed Takács duplájával indult, majd kicsit később Rosta is értékesítette a számára megítélt büntetőket. A három pontos hátrányunkból azonban a 15. percre tizenöt lett. Támadásaink továbbra sem voltak elég pontosak, túl sokat hibáztunk. Medve Máté szakította meg a hosszúra nyúlt pontmentes időszakunkat, majd Cseh Botond, Bérces Dániel, Takács és Fekete volt eredményes. A 17.percre így nyolc pontosra faragtuk a hátrányunkat (44-36). A folytatásban azonban továbbra is remekül céloztak a házigazdák, ekkor már hét triplánál tartottak, míg nekünk csak kétszer sikerült távolról betalálni. Ismét tizenöt pontosra nőtt a ceglédiek előnye (51-36). Ebből Takács két pontot faragott a második negyed utolsó másodpercében szerzett duplájával (55-42).

A szünet után Fekete három triplával hozta zavarba a házigazdákat, s ezzel négy pontra sikerült csökkenteni a hátrányunkat (55-51). Nem sokáig tartott azonban a ceglédiek zavarodottsága, a 26. percre ismét tizenkettővel vezettek (65-53), a negyed második felében pedig már tizennéggyel (74-60).

A hajrát Fekete duplája indította, s ezzel tizenkettőre csökkent a hátrányunk, ám a folytatásban ismét a házigazdák támadtak pontosabban, a 35. percre huszonegy ponttal húztak el (85-64). Ez olyannyira magabiztossá tette őket, hogy bármilyen messziről is dobtak, alig-alig tudtak hibázni. A meccs végére tizenhat sikeres hárompontos kisérlettel büszkélkedhettek, s ez nagyarányú győzelmüket is megmagyarázta.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Ceglédnek, megérdemelte a sikert. A harmadik negyed elejét kivéve nem tudtuk a győzelemhez szükséges energiákat mozgósítani. Sok szerencsét kívánok a Ceglédnek a szezon további részében!”

Fotók: hunbasket.hu

Cikk: Gy. Szabó Csilla