NBI B – Jól hajráztunk Cegléden

Újabb kétpontos győzelmet aratott férfi csapatunk, ezúttal a Cegléd ellen, idegenben. A mérkőzés nagy részében akadémistáink vezettek, az utolsó percek azonban nagyon izgalmasan alakultak.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 19. forduló.

Ceglédi KE – Vasas Akadémia 68-70 (17-25, 15-15, 13-15, 23-15)

Cegléd: Csaba (18/1), Velkey (4), Tóth (14/9), Karavdic (4), Kalassai. Csere: Fodor (2), Tóth (16/3), Berkics, Erdei, Csákvári (4), Kovács (6).

Vasas: Moravcsik (13/6), Fekete (6/6), Kelemen (6/3), Marcikic, Bagó (8). Csere: Andrássy (15), Medve (10/3), Cseh (10), Farkas (2), Dormán.


A bajnoki tabella hátsó harmadában tanyázó Cegléd otthonába látogatott péntek este férfi együttesünk. A mérkőzés a hazaiak kosarával indult, amire Bagó Martin felelt, ám ezt követően Karavdic két duplát is szórt, így ismét ők kerültek előnybe. Bagó és Andrássy Géza révén azonban viszonylag gyorsan egyenlítettünk. Az ötödik perc végén vettük át először a vezetést Fekete Viktor hárompontosával. A ceglédiek gyorsan egyenlítettek, igaz ettől kezdve fordult a szereposztás, és ők futottak utánunk, mi több, a negyed végére nyolcpontos előnyt szereztünk.

A második negyedben nagy csata bontakozott ki, a játékidő nagy részében tíz ponttal vezettünk, ami csak a félidőre fogyott ismét nyolcra.

A szünet után úgy tűnt, hogy játékosainknak sikerül végérvényesen eldönteniük a meccs sorsát, hiszen a 22. percben, Kelemen Ádám tripláját követően már tizenhét ponttal vezettünk (49-32). Sokáig úgy tűnt, biztos kézben van nálunk a vezetés, ám a negyed végére tíz pontra megközelítettek bennünket a ceglédiek (55-45).

Az utolsó negyed közepéig továbbra is nyugodtak lehettünk, ám ekkor egyszeriben elkezdett fogyni az előnyünk. A 36. perc végén, már csupán egyetlen ponttal vezettünk, majd kisvártatva fordítottak a hazaiak. A 38. percben Medve Máté mindkét büntetőjét értékesítette, s ezzel ismét mi kerültünk lépéselőnybe. Andrássy Géza ezt követően igen harcosan lépett fel támadóként, s a lepattanóból faulttal együtt szerzett kosarat, majd a jogosan megítélt büntetőt is bedobta (66-62), nem sokkal később pedig egy újabbat. Ezzel 67-62-re növeltük előnyünket. A ceglédiek azonban az utolsó percbe lépve sem adták fel a reményt a fordításra. Mindkét oldalon záporoztak a kosarak. Tóth hármasának köszönhetően a házigazdák egyetlen pontra közelítettek meg minket (69-68) néhány másodperccel a meccs vége előtt. Moravcsik ellen ekkor személyi hibát vétettek, aki a két büntetőből az egyiket be is dobta. Így alakult ki a 70-68-as végeredmény.

25-ös VAL-értékével Moravcsik Áron bizonyult a mezőny legjobbjának.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Egy nagyon jó Cegléd ellen játszottunk, amely az utolsó pillanatig nem adta fel. Sok szerencsét kívánok nekik a szezon hátralévő részében.”

Fotó:Bazsik Bence

Cikk: Gy. Szabó Csilla