NBI/B – A miskolciak sem jelentettek akadályt

Második győzelmüket aratták férfi kosárlabdázóink az idei bajnokságban. A második fordulóban a MEAFC csapatát fogadták a Sport11-ben, és huszonhét ponttal dobtak többet ellenfelüknél. Cseh Botond egymaga huszonhármat szerzett, és a legjobb 34-es VAL-értéket produkálta.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 2. forduló.

Vasas Akadémia – MEAFC-Miskolc 95-68 (28-19, 24-20, 19-16, 24-13)

Vasas: Fekete (8/6), Takács (6/3), Cseh (23/3), Bagó (13), Pleesz Á (4). Csere: Medve (14/12), Andrássy (16), Farkas (5/3), Kelemen (6), Pleesz G. (4).

MEAFC:  Kozák M. (9), Tóth (5/3), Czirbus (12/6), Gerőcs(5/3), Sándor (4). Csere: Velkey (6/6), Pintér (8/6), Kozák B. (7), Lippai (5), Ragályi (3), Gadus, Molnár (4).


A miskolciak triplájával indult a találkozó, majd Cseh Botond látványos zsákolását követően akadémistáink kapták el jobban a fonalat. Bagó Martin és Fekete Viktor pontjai révén a 3. perc végére 10-3-as előnyhöz jutottunk. Természetesen a vendégek sem nézték tétlenül csapatunk jó sorozatát, a folytatásban egyre közelebb jöttek, de a vezetést egyszer sem sikerült átvenniük, a negyedet biztos kilenc pontos vezetéssel zártuk.

A másodikban ismét a miskolciak voltak gyorsabbak, mi pedig a biztosabbak, hiszen Andrássy Géza, Medve Máté és Cseh kosaraival kisvártatva már tizenhárom pontosra nőtt az előnyünk. A negyed második felében ugyan próbáltak közelebb jönni a vendégek, ám ismét remekül hajráztunk, Fekete és Medve triplái pedig bebiztosították a vezetést (52-39).

A szünet után újból vendégkosárral indult a játékrész, Bagó, Cseh és Andrássy pontjaival azonban a 24. perc végére huszonegy pontosra növeltük az előnyünket (62-41). Ebből ekkor még faragtak a vendégek, de tizenhatnál közelebb nem tudtak jönni.

Az utolsó játékrész is hasonló koregráfia szerint alakult, eleinte ismét nagyobb ellenállást tanúsítottak a miskolciak, akadémistáink azonban egyre inkább felörölték az ellenállásukat. A negyed közepére Cseh pontjaival ismét húsz pontosra nőtt az előnyünk, Pleesz Ádám dupláját követően pedig kialakult az addigi legnagyobb huszonhárompontos különbség is (85-62). Mivel mindössze négy perc maradt a mérkőzésből hátra, gyakorlatilag el is dőlt a találkozó sorsa. A vége huszonhét pontos győzelem lett.

A találkozó legjobb teljesítményét 34-es VAL-értékkel Cseh Botond nyújtotta.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a csapatomnak, mert követte a megbeszélt taktikát. Szerettük volna megakadályozni a könnyű ziccereket, ezért az első félidőben igen erősen koncentráltunk a védekezésre. Kaptunk néhány távoli hárompontost, ekkor tehát nem pontosan úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, a második félidőben azonban határozottan feljavultunk a védekezésben. A miskolciak ellen nem könnyű játszani, a védekezésük gyakori váltogatása miatt, ezért most nagyon örülök a győzelemnek. Sok sikert kívánok a MEAFC-nak a szezon hátralévő részében!”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző

Cikk: Gy. Szabó Csilla