NBI/B – Értékes győzelem Óbudán

Tizenhét ponttal nyert férfi csapatunk Óbudán, a siker elsősorban azon múlt, hogy a második félidőben jelentősen feljavult a védekezésünk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 13. forduló.

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia 69-86 (22-28, 18-25, 14-9, 15-24)

Óbuda: Czura (16), Fekete (16/9), Boinitzer (10), Czirbus (15), Kalassai (2). Csere: Vas-Teplán (5/3), Vígh (5/3), Konta, Hegedűs.

Vasas: Radics (17/6), Medve (11/6), Moravcsik (5/3), Boros (8/6), Bagó (13). Csere: Farkas (12/6), Kelenföldi (11), Andrássy (5), Kerkai (4), Kelemen, Lakatos.


Moravcsik Áron és Radics Gerzson kosarai révén a Vasas Akadémia férfi csapata azonnal előnyt szerzett az óbudaiak otthonában. A hetedik percben Medve Máté három értékesített büntetőjének köszönhetően alakult ki először nyolcpontos előny, amelyet a negyed végére hatra faragtak a házigazdák.

A tizennegyedik percben Boros Márk jól tökéletes távoli dobásával először kerültünk több mint tíz pontos előnybe, amely Farkas Attila és Andrássy Géza révén hamarosan már 14-re emelkedett. A mérkőzés továbbra is igen küzdelmes volt, mindkét oldalon sok hiba esett, akadémistáink azonban biztosan tartották előnyüket, s tizenkét pontos vezetéssel térhettek pihenőre.

A harmadik negyed igen kevés pontot hozott, különösen a mienk részéről. Az óbudaiak megpróbálták az addiginál jóval agresszívebb védekezéssel zavarba hozni játékosainkat. Ez ebben a játékrészben némileg sikerült is, hiszen nyolc pontosra csökkent az előnyünk.

A végjátékra azonban mi fordultunk harcosabban, Farkas majd Kerkai Ákos egy-egy szép betörésével lassan, de biztosan növeltük előnyünket, s ez a tendencia a továbbiakban is jellemző maradt. Az óbudaiak támadásban elkövetett hibáit a negyed közepén tökéletesen kihasználtuk. A 37. percben a teljesen szabadon hagyott Moravcsik talált be biztos kézzel távolról és ezzel már 21 pontosra nőtt az előnyünk. Hiába próbálkoztak egyre agresszívabb védekezéssel a vendégek, akadémistáink ezt rendre kijátszották, utolsó kosarunk is egy ilyen helyzet végén esett, amelyben Radics maradt teljesen tisztán és a jobb sarokból tökéletes hármassal fejezte be a meccset.

Csapatunk legmagasabb VAL-értékét (21) Bagó Martin érte el.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. Tudtuk, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, s várakozásainknak megfelelően az óbudai csapat nagyon motiváltan lépett pályára. A sikernek örülök, ám a mutatott játékkal nem vagyok teljes mértékben elégedett. A védekezésünkön továbbra is javítani kellene, hiszen az első félidőben itt sem volt megfelelő. A második játékrészben szerencsére sikerült ezen javítanunk, s elsősorban ennek köszönhető, hogy nagyobb előnyhöz jutottunk. Még egyszer gratulálok a játékosaimnak, és mindenkinek boldog karácsonyt kívánok.”

Fotó: Felkai Gergely/Óbudai Kaszások

Cikk: Gy. Szabó Csilla