NBI/B – Hiába küzdöttünk

Nagy csatában, csupán három ponttal maradt alul férfi csapatunk a MAFC ellenében. Jó védekezésünket pontos távoli dobásokkal törték meg a vendégek.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 9. forduló.

Vasas Akadémia – MAFC 79-82 (22-15, 17-27, 20-20, 20-20)

Vasas: Radics (14), Moravcsik (5), Medve (11/6), Boros (11/3), Andrássy (18). Csere: Bagó (11), Kerkai (3), Barócsi (4/3), Farkas (2), Kelemen.

MAFC: Tóth (36/18), Bordács (14/3), Csapai (2), Lakits (5/3), Pfandler. Csere: Polgárdy (9/9), Kovács (11/9), Pintér (5/3), Biber.


Jól kezdték a mérkőzést akadémistáink, Andrássy Géza közelijével szereztük meg a meccs első kosarát. S bár ekkor még fordítani tudtak a vendégek, Boros Márk dupláinak, majd Bagó Martinnak köszönhetően ismét vezetéshez jutottunk. Ettől kezdve némi fölénybe kerültünk, ami elsősorban jó védekezésünknek volt köszönhető és hét pontos megnyugtató vezetéssel zártuk az első negyedet.

A második negyed ismét Andrássy Géza szép megmozdulásával kezdődött, egy magabiztos zsákolással, kilenc pontosra növelte előnyünket. Ám ekkor fordulópontjához érkezett a meccs, s ahelyett hogy még jobban elhúztunk volna, a MAFC-osok találtak magukra. Elsősorban Tóth Péter vezetésével, aki szépen kezdte szórni a távoli és középtávoli pontokat, s a játékrész végére már három ponttal vezettek a vendégek.

Akadémistáink azonban nem adták fel a küzdelmet, a harmadik negyed hatalmas csatát hozott,  két-három pontos különbség volt csupán a csapatok között. A fantasztikus napot kifogó Tóth Péter, a harmadik játékrész végén már 24 pontnál járt.

A negyedik negyedben kezdett növekedni a két csapat közötti különbség, amikor együttesünk nagyobb nyomás alá helyezte a vendégeket, mindig jött egy jól irányzott távoli dobás, többnyire Tóth Péter kezéből. A 37. percre, ennek köszönhetően már tízzel vezettek a MAFC-osok. Medve Máté, Andrássy Géza és Boros Márk próbálta tartani a lépést a vendégek legjobbjával, s az utolsó fél percben már csak három pontot kellett volna ledolgozni. Hiába kért azonban Vangelis Ziagkos időt és adta játékosainak a hasznos tanácsokat, Medve és Boros egyaránt elhibázta távoli próbálkozását, s ezzel végül három ponttal nyert a MAFC.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a MAFC csapatának, ez egy nagyon furcsa mérkőzés volt. Ellenfelünk extra dobóformát fogott ki, Tóth Péter ma bámulatosan játszott. Hiába voltunk jobbak a játék több elemében, a távoli dobásaikra nem tudtunk válaszolni. Többször védekeztünk jól, végül mégis demoralizáló kosarakat kaptunk. Küzdöttünk az utolsó pillanatig, a mérkőzés alakulását azonban nem tudtuk a javunkra fordítani.”

Bagó Martin, a Vasas Akadémia játékosa:

„Megtettünk minden tőlünk telhetőt, a MAFC az eddigi mérkőzésein nem célzott jól távolról, erre próbáltunk alapozni az első félidőben, ám a mai napon kihasználták ezeket a helyzeteket is. Tóth Peti extra teljesítményével nem tudtunk mit kezdeni, a második félidőben hiába voltunk rajta végig, mindent bedobott. Azt gondolom, hogy nem játszottunk rosszul, tényleg Peti extráján múlott a meccs sorsa.”

Fotó: Bornyi Márton

Cikk: Gy. Szabó Csilla