NBI/B – Kivédekeztük a BKG Prímát

Villámgyors kezdés után, küzdelmes mérkőzést vívott férfi együttesünk a BKG Príma ellen, amelynek legjobb dobóit eredményesen kapcsolták ki játékosaink. A negyedik negyedben dőlt el a találkozó sorsa, s az utolsó percben már tizenkét ponttal is vezettünk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 10. forduló.

Vasas Akadémia – BKG Príma Akadémia 74-63 (17-13, 11-16, 22-19, 24-15)

Vasas: Radics (12), Moravcsik (10/9), Bagó (13), Kerkai (13/3), Andrássy (7). Csere: Farkas (11/9), Barócsi (3), Kelenföldi (4), Boros (1), Kelemen, Lakatos.

BKG: Nagy Botond (22/12), Nagy Benedek (3/3), Buzás (15/3), Allen (8) Zsihla. Csere: Lakatos (4), Reizer (2), Halász (9/3), Molnár.


A bajnoki tabella második helyén álló, eddig csupán két vereséget szenvedő, ötös győzelmi sorozatot maga mögött tudó BKG Príma Akadémia csapatát fogadta férfi csapatunk csütörtökön este. Az első negyed azonban éppen fordítottan alakult, mint amire a két együttes közötti helyezésből következtethettünk volna, hiszen Radics Gerzson, Kerkai Ákos, Andrássy Géza, majd ismét Kerkai duplájával már 8-0-ra vezettünk a harmadik perc közepén. A szigetszentmiklósiak persze gyorsan felzárkóztak, kiegyenlíteni azonban nem tudtak, s végül négypontos előnnyel zártuk az első negyedet.

A második játékrészben az előzőnél is kevesebb kosár született, ami egyértelműen a mindkét csapat részéről alkalmazott, kemény és agresszív védekezésnek volt köszönhető. A két együttes fej-fej mellett haladt tovább, a vendégek a tizennyolcadik percben Nicholas Allen közelijének köszönhetően egyenlítettek, majd a tizenkilencedik végén Nagy Botond Ágoston révén először szereztek vezetést (29-28).

A szünet után Moravcsik Áron talált be először, ráadásul távolról s ezzel ismét mi vezettünk két ponttal, de nem sokáig. Buzás Bence egyenlített, majd Nagy sikeres hárompontosának köszönhetően újból a szigetszentmiklósiak jutottak előnyhöz. Moravcsik távolijával azonban egyenlítettünk, Bagó Martin pedig a vezetést is megszerezte, amit ettől kezdve már nem is engedett ki csapatunk a kezéből.

A negyedik negyedet egy igen szerény, két pontos vezetéssel kezdhettük, amely Farkas Attila büntetői révén nőtt négyre, majd Andrássy megállíthatatlan és sikeres betörésének, s az azt követő javára ítélt faultnak köszönhetően pillanatok alatt hétpontos, kisvártatva pedig már tízpontos Vasas-vezetés alakult ki. Alig több mint fél perccel a meccs vége előtt már tizenkét pont is volt a javunkra, ám a vendégek még ekkor sem adták fel, s végül tizeneggyel nyertük a találkozót. Farkas utolsó másodperces hárompontosa úgy talált be, hogy a dudaszó a labda kosárba hullásakor szólalt meg.


Kerkai Ákos dobás közben, a BKG védőinek gyűrűjében

A találkozó legjobb 23-as VAL-mutatóját, Bagó Martin érte el.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. A védekezésünket megerősítve próbáltuk az ellenfél két legjobb pontszerzőjét hatástalanítani. Ez tökéletesen sikerült, hiszen a szigetszentmiklósiak rossz dobószázalékot produkáltak. Azért pedig újabb gratuláció jár a fiúknak, hogy a hiányzók ellenére mindenki maximálisan fókuszált a héten. Azt gondolom, hogy ez döntötte el a mai mérkőzés sorsát. Sok sikert kívánok a BKG csapatának a szezon hátralévő részében! Végül a mai győzelmet szeretnénk szakosztályunk igazgatójának, Mészáros Zalánnak ajánlani, aki egy kisebb egészségügyi probléma miatt ma nem lehetett velünk. Várjuk mielőbbi visszatérését!””

Moravcsik Áron, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is nagyon örülök a győzelemnek. Nagyon ránk fért, remélem, hogy ezzel az önbizalmunk is helyreáll. A BKG nagyon nehéz és kellemetlen ellenfél, már korábban is meggyűlt velük a bajunk. Most viszont szépen felkészültünk ellenük, tartottunk magunkat az eltervezett taktikához és sikerült őket kimozdítani a komfortzónájukból. De ettől a pillanattól kezdve már a következő mérkőzésre koncentrálunk és megyünk előre.”

Fotók: Bornyi Márton

Cikk: Gy. Szabó Csilla