NBI/B – Leléptük a bajaikat

Kiütéses győzelmet aratott Baján a Vasas Akadémia férfi csapata, hiszen negyvenkilenc ponttal verte a házigazda együttest, s a százas határt is átlépte.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 11. forduló.

Bajai Bácska FKE – Vasas Akadémia 56-105 (12-24, 13-32, 16-28, 15-21)

Baja: Jakab (22/12), Goldring (11/6), Kucsora (8/3), Virág (4), Végh (3). Csere: Szatmári (5/3), Obermann (3/3), Szabó.

Vasas: Moravcsik (12/6), Radics (11), Bagó (18), Kerkai (8), Andrássy (14/3). Csere: Boros (14/9), Kelemen (3), Medve (5/3), Kelenföldi (13), Barócsi (3), Lakatos, Farkas (4).


Radics Gerzson sikeres közelijével szereztek vezetést akadémistáink Baján, amire a házigazdák Végh Botond révén még válaszolni tudtak, ám Bagó Martin egymást követő dupláira nem, Andrássy Gézának köszönhetően pedig már 8-2-re vezettünk a negyedik percben. Az ötödik végén a bajaiak három pontra közelítették meg együttesünket, ám ezzel látahatóan el is lőtték minden puskaporukat, a negyed ugyanis 12 pontos Vasas-vezetéssel zárult.

A második játékrész elején ismét Bagó Martin percei következtek, aki három perc alatt hat pontot szerzett, s a tizenharmadik végére már 13-34-re nőtt az előnyünk. Jól szervezett védekezésünknek köszönhetően a házigazdák alig-alig szereztek kosarat, s így a nagy szünetre már harmincegy pontos vezetéssel vonulhattak akadémistáink.

A játék képe a pihenő után sem változott, a bajaiak próbálkoztak, de hiába, Boros Márkék viszont percről percre növelték az előnyüket, amely a harmadik negyed végére már negyvenhárom pontosra duzzadt.

A végjátékban kicsit kiegyensúlyozottabb lett a találkozó, ám akadémistáink még ekkor is hat pontot hozzá tudtak tenni az amúgyis tetemes gólkülönbséghez. Andrássy Géza közelijével a 39. percben a százas határt is átlépték, miközben az ellenfél még csak 56-nál járt. Az ötvenpontos győzelem mindössze egyetlen ponton múlt.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez és ahhoz, hogy negyven percen keresztül koncentráltan játszottak. A Baja nagy hagyományokkal rendelkező klub, játékosaiban több van annál, amit ma ellenünk ki tudtak hozni magukból. Éppen ezért bízunk benne, hogy mielőbb visszatérnek az őket megillető helyre a magyar kosárlabdában!”

Cikk: Gy. Szabó Csilla