NBI/B – Lerohantuk a PVSK-t

Negyvennégy pontos győzelmet aratott férfi csapatunk Pécsett, amelyet jó védekezésének és pontos játékának köszönhetett. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 8. forduló.

Pécsi VSK-Cargate – Vasas Akadémia 53-97 (15-24, 14-24, 11-29, 13-20)

PVSK: Popadic (4), Goldring (7), Farkas (11/3), Fülöp (8), Futó (4). Csere: Armaghani (15/3), Kalmár (2), Mándity, Bor (2), Erdei.

Vasas: Radics (6), Bagó (16), Moravcsik (4/3), Medve (13/6), Boros (9). Csere: Kerkai (2), Barócsi (16/9), Farkas (9/3), Kelemen (4), Andrássy (9), Kelenföldi (8/3), Lakatos (1).


Bagó Martin remek palánk alatti játékának köszönhetően, gyors vezetéshez jutott csapatunk Pécsett, a Bajáról ősszel érkezett játékos három perc alatt, már nyolc szerzett pontnál járt. Boros Márk két büntetőjének és Medve Máté precíz távolijának köszönhetően pedig a negyedik percre már 13-4-re vezettünk, amit a házigazdák mestere egy gyors időkéréssel szeretett volna megtörni. Nem sok sikerrel, hiszen a nyolcadik percre már 13 pontosra nőtt akadémistánk vezetése. Armaghani Ármin beállítása javított némileg a pécsiek helyzetén, hiszen hét pontjának köszönhetően mérséklődött előnyünk.

A második negyed elején nagy küzdelem alakult ki, a szintén fiatalokból álló PVSK próbálta elérhető közelségben tartani csapatunkat, ám ez egyre kevésbé sikerült, amit a pécsiek a 18. percben kikért ideje is jelzett. Ekkor már 16 ponttal vezettünk, majd Medve újabb hármasának köszönhetően az addigi legnagyobb, 19 pontos különbséget is elértük.

A harmadik negyedet még nagyobb lendülettel kezdte csapatunk, előnyünk egyre növekedett, s már csak azt kellett kivárni, kinek a nevéhez fűződik majd a 30 pontos különbség. A 26. percben ez Boros Márknak sikerült, aki pontos közelijével 64-33-ra módosította az eredményt. A pécsiek láthatóan megzavarodtak, míg akadémistáinknak minden bejött. A negyed végére 37 pontosra nőtt az előnyünk.

Az utolsó játékrészt ismét nagy lendülettel kezdték kosárlabdázóink, a negyven pontos különbség pedig Bagó passzát követően Barócsi Ádám nevéhez fűződött. Ekkor már kizárólag az volt a kérdés, meddig tudják játékosaink növelni az előnyüket. Végül 44 pontos győzelemmel zártak Pécsett akadémistáink, s csupán három pontnyira voltak a szerzett száz ponttól.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Tudtuk, hogy egy nagyon jó kosárlabdát játszó csapat ellen lépünk ma pályára, ezért így is készültünk. Különösen figyeltünk a védekezésre, összességében pedig koncentrált, jó játékot mutattunk be ma este. Gratulálok csapatomnak, legfőképpen azért, mert mindenki pontosan tartotta magát a megbeszéltekhez. A pécsieknek sok sikert kívánok a folytatásban!”

Fotó: Bazsik Bence/Vasas Akadémia

Cikk: Gy. Szabó Csilla