NBI/B – Medve triplája döntött

Sorozatban kilencedik győzelmét aratta férfi együttesünk az idei bajnokságban, az újabb siker Medve Máté mesteri triplájának volt köszönhető. Csapatkapitányunk néhány másodperccel a TF-BP elleni meccs lefújása előtt, 85-85-ös állásnál talált be távolról.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 9. forduló.

Vasas Akadémia – TF-BP 88-85 (23-25, 27-15, 15-22, 23-23)

Vasas: Takács (15/3), Fekete (12/6), Cseh (17/3), Pleesz Á. (2), Andrássy (4). Csere: Rosta (13/3),  Medve (7/6), Farkas (8), Olasz (8), Kelemen (2).

TF-BP: Dancsecs (10/3), Karosi (33/27), Szántó (8), Szanyi, Tömösváry (13). Csere: Gémes, Kelenföldi (14/3), Anda (7), Simon.


A két győzelmével a bajnoki tabella 12. helyén álló TF-BP együttesét fogadta szombaton este, nyolc forduló után is veretlen gárdánk a Sport11-ben. A találkozót Cseh Botond duplája indította, amelyre nyomban válaszoltak a vendégek, mitöbb a Tömösváry javára megítélt büntetővel előnyhöz is jutottak (3-2), amire Andrássy Géza két értekesített személyije volt a felelet. A folytatásban felváltva estek a pontok, a negyed végén azonban a vendégek kerültek igen szerény előnybe.

A második negyedben végre megszokott arcát mutatta együttesünk, és tizenkét pontos előnyhöz jutottunk.

A harmadikban a vendégeknek ment jobban a játék, ami az eredményen is meglátszott, egyre közelebb jöttek hozzánk. A mérkőzés sorsa teljesen nyitott maradt a hajrára.

Az utolsó negyedre három pontos előnnyel fordultunk (65-62), s úgy tűnt, hogy ezt meg is tudjuk őrizni. Kelemen Ádám, Olasz Ádám és Farkas Attila dupláinak köszönhetően gyorsan hét pontos vezetéshez jutottunk (71-64). A 35. perc elején azonban változott a játék képe, és fordítani tudtak a vendégek. Takács Dániel és Fekete Viktor kosaraival azonban mi is tartottuk a lépést, majd Takács triplájával, két perccel a meccs lefújása előtt ismét előnyhöz jutottunk (79-77). A vendégek továbbra sem adták fel, újból fordítottak, a 39. perc végén pedig már három ponttal vezettek (82-79).

Jócskán maradt tehát izgalom az utolsó percre, amely Medve Mátémesteri hárompontosával indult (82-82). S mivel közben faultolták is, még egy büntetőt is dobhatott, amellyel ismét átvettük a vezetést. Harminc másodperc volt már csak hátra a meccsből, amikor a vendégek kosarat szereztek, s ezzel megint ők tűntek a nyerőnek. Takács azonban másképp gondolta, hidegvérrel értékesítette a javára megítélt két büntetőt, s ezzel tizenöt másodperccel a találkozó lefújása előtt 85-85-ös döntetlenre módosult az állás. A csatát végül Medve újabb triplája döntötte el, amelyre már nem sikerült válaszolniuk a TF-BP kosarasainak.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. Ma nagyon nehéz dolgunk volt, tőlünk független okok miatt. Gratulálok a TF együttesének, amely szerintem nagyon jól játszott. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részében!”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző

Cikk: Gy. Szabó Csilla