NBI/B – Megszakadt a győzelmi sorozat

Pécsett szenvedett vereséget férfi NBI/B-s csapatunk, s ezzel megszakadt a bajnokság kezdete óta tartó veretlenségi sorozatuk. A pontvadászatban eddig egyetlen egyszer, a MAFC ellen hibázó házigazdák, pontosabban céloztak távolról, és a lepattanók terén is felülmúltak bennünket. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 13. forduló.

Pécsi VSK Veolia– Vasas Akadémia 97-78 (28-17, 23-19, 29-25, 17-17)

PVSK: Németh (9/9), Micovic (13/6), Horti (17), Plézer (17/9), Bíró (12/3). Csere: Antoni (13/6), Molnár (4), Mokánszki (7), Frank (5), Radó, Harka.

Vasas: Takács (7/3), Fekete (10/6), Cseh (13/3), Pleesz Á (10), Olasz (16). Csere: Medve, Farkas (3), Kelemen (10), Andrássy (5), Rosta (4), Pleesz G.


Az idei szezonban legnagyobb riválisunknak ígérkező, eddig egyetlen vereséget elszenvedő PVSK otthonába látogatott férfi csapatunk pénteken. A pécsiek egy héttel korábban, a MAFC otthonában kaptak ki először, mi viszont még őríztük veretlenségünket. Óriási presztízscsatára volt tehát kilátás.

Olasz Ádám kosarával indult a mérkőzés, amelyre azonnal triplával válaszoltak a házigazdák. A folytatásban is centerünk révén tartottuk magunkat. Az 5. percben Andrássy Géza büntetőjével sikerült egyenlítenünk (10-10), ám a pécsiek őrízték az előnyüket. Akadémistáink pontatlanul támadtak, a vendégek pedig jobban lepattanóztak. Ennek köszönhetően több gyors ellentámadást indítottak, amelyekből többnyire pontot is szereztek.

A második negyedben sajnos tovább nőtt a pécsiek előnye. Továbbra is Olasz volt a legeredményesebb játékosunk, kicsit úgy is tűnt, hogy túlságosan rájátszunk, amit a pécsiek is felismertek. A legnagyobb különbség azonban a távoli dobásokban mutatkozott meg a két csapat között, a második negyed második felében a triplákkal húztak el igazán a házigazdák. A mi részünkről Fekete Viktor tíz másodperccel a félidő előtt szerezte az első három pontosunkat, s ezzel tizenöt pontos hátrányban zártuk az első félidőt (51-36).

A szünet után sem igazán változott a játék képe, a 24. percben már húsz ponttal vezettek a pécsiek. Ekkor szerkezeti váltással próbálkoztunk, Olasz és Andrássy nélkül gyorsabban és agresszívabban kezdtünk kosárlabdázni, s így zsinórban hat pontot szereztünk (59-45). A vendéglátóknak azonban erre is volt válaszuk, és hamarosan újból tizenkilenc pontos hátrányba kerültünk (64-45). Mindkét oldalon pontos távoli dobásokkal színesített, élvezetes játék alakult ki, a tizenhat-tizenkilenc pontos különbség azonban nem változott. Pedig kispadunk is szinte egy emberként buzdította a pályán lévőket.

Az utolsó játékrész is hazai kosarakkal indult, s ezzel a találkozón először vezetett húsz pontnál nagyobb különbséggel a PVSK (83-61). A 16. percet követően Farkas Attila, majd Pleesz Ádám és Rosta Péter volt eredményes, és így tizenhét pontra jöttünk vissza (90-73). A pécsieket azonban nem zavarta meg lendületünk és agresszivitásunk, s végül tizenkilenc ponttal hozták a rangadót, s ezzel az őszi elsőség is az ővék lett.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a PVSK-nak a győzelemhez. Ha a pécsiek otthonában száz pontot engedsz nekik dobni, akkor nem marad sok esélyed a győzelemre. Ebben nincs semmi meglepő, s velünk is ez történt. Túl sokat hibáztunk a védekezésben, különösen az egy-egy elleni helyzetekben. Ezért úgy gondolom, hogy a PVSK megérdemelte a győzelmet. Ugyanakkor a játékosaimnak is gratulálni szeretnék az eddigi teljesítményükhöz. Ha valaki a szezon előtt azt mondja nekem, hogy 12-1-es mérleggel vonulhatunk téli szünetre, bizony nem hittem volna neki. Két komoly sérülésünk miatt új játékost is igazolnunk kellett menet közben, ezért úgy gondolom, hogy a fiúk óriási munkát végeztek. A mai vereség ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a győzelmet sohasem adják ingyen, azért keményen meg kell dolgozni. Éppen ezért most folytatjuk is az alázatos munkát, hogy még erősebben térhessünk vissza a pályára.”

Fotók:hunbasket

Cikk: Gy. Szabó Csilla