NBI/B – Salgótarjánban is megállíthatatlanok voltunk

Újabb győzelmet aratott férfi kosárlabdacsapatunk, ezúttal Salgótarjánban. A tizenkettedik siker egyben azt is jelenti, hogy a PVSK-hoz hasonlóan továbbra is veretlenek vagyunk az idei bajnoki pontvadászatban. Pénteken este negyven ponttal vertük az SKSE együttesét.


FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 12. forduló.

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 51-91 (12-22, 17-26, 12-28, 10-15)

Salgótarján: Karanfilovski (18/12), Hargitai (5), Balázs, Ormai (4), Vas-Teplán. Csere: Monye M. (5/3), Váits (9), Lajsz (4), Kalassai (4), Kiss, Monye J. (2), Szabó.

Vasas: Cseh (16/3), Pleesz Á (12/6), Fekete (17/15), Takács (5), Olasz (8). Csere: Kelemen (7/3), Andrássy (12), Medve (6/6), Farkas (2), Rosta (6), Pleesz G.


Az újabb, immáron tizenkettedik győzelem reményében utaztak férfi kosárlabdázóink Salgótarjánba pénteken. A három győzelemmel, nyolc vereséggel a bajnoki tabella 12. helyén álló hazaiak egy négy vereséges sorozatot tudhattak maguk mögött, így ismét akadémistáink számítottak favoritnak.

A találkozó Cseh Botond remek megmozdulásaival indult, első duplájára még időben érkezett a salgótarjáni válasz, ám Pleesz Ádám triplájára már nem, majd Cseh hárompontosával nagyon gyorsan hatpontos vezetéshez jutottunk (8-2). Fekete Viktor sikeres távolijával a 3. perc végén kilencre nőtt az előnyünk (13-4). Ekkor mindkét csapat megtorpant a pontszerzésben, közel három percen át egyik oldalon sem esett kosár. A salgótarjániak duplája törte meg a rossz sorozatot, az irányítás azonban továbbra is akadémistáink kezében maradt. Az első negyed végén Takács Dániel révén nőtt tízpontosra az előnyünk.

A folytatásban tartottuk a folyamatosan ötven százalék feletti jó dobószázalékunkat. Ennek is volt köszönhető, hogy lassan, de határozottan növeltük tovább az előnyünket. Olasz Ádám ismét nagyon jól mozgott a palánk alatt, a 17. percben az ő révén jutottunk először húszpontos vezetéshez (41-21). Ezt követően Fekete tripláinak volt nagy szerepe abban, hogy a félidőre is megnyugtató, tizenkilenc pontos előnnyel vonulhattunk.

A szünetet követően sem változott a játék képe. Játékosaink továbbra is közel hatvan százalékos pontossággal használták ki a kínálkozó lehetőségeket. A 26. percben egy szép lerohanást követően Fekete mesterien passzolt vissza a palánk alá érkező Cseh Botondnak, aki biztos kézzel értékesítette a ziccert, s ezzel először nőtt az előnyünk harminc pont fölé (65-34). A negyed végén pályára lépő fiatal Rosta Péter két perc alatt két duplát, és két büntetőt dobott, s ezzel harmincöt pontos előnnyel várhattuk a befejező játékrészt.

Az utolsó negyedben tovább növeltük az előnyünket, s végül negyven pontos győzelmet arattunk Salgótarjánban. Férfi kosárlabdázóink így a tizenkettedek fordulót követően továbbra is veretlenek a bajnokságban.

A mezőny legjobbjának Andrássy Géza bizonyult 28-as VAL-értékkel.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

Gratulálok a csapatomnak. Nagyon jó teljesítményt nyújtottak a mai napon. Az volt a célunk, hogy jól kezdjük a mérkőzést, és egyértelművé tegyük, nyerni jöttünk Salgótarjánba. Mindkettő sikerült. Mostantól a jövő heti PVSK meccsre fókuszálunk. Sok sikert kívánok a Salgótarján csapatának, a meccsen megsérült két játékosuknak pedig mielőbbi felépülést!”

Fotók: Vasas Akadémia

Cikk: Gy. Szabó Csilla