NBI/B – Tovább menetelnek férfi kosarasaink

A jászberényieknek sem sikerült megszakítaniuk az idei NBI/B-s bajnokságban továbbra is veretlen férfi gárdánk nagy menetelését. Csütörtökön este immáron tizenegyedik győzelmét aratta Stephen Arigbabu együttese.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 11. forduló.

Vasas Akadémia – Jászberényi KSE 82-71 (25-19, 22-17, 19-16, 16-19)

Vasas: Cseh (9), Takács (4), Fekete (8/6), Pleesz Á. (6), Olasz (21). Csere: Medve (13/6), Andrássy (16), Farkas (5/3), Kelemen, Pleesz G.

Jászberény: Meleg (13/3), Rátvay (15), Dunai, Santiago (10/3), Boka-Magó. Csere: Kucsora (13/3), Dékány (6/3), Mester (11/6), Oroszi (3/3), Horváth.


A Vasas Akadémia két héttel ezelőtti friss igazolása, Olasz Ádám, a Jászberény ellen már a kezdőben kapott helyet, s már az első támadás során meghálálta a bizalmat, Cseh Botond passzából gyorsan kosarat szerezve. Az első negyed közepéig felválta vezettek a csapatok, egyik sem tudott nagyobb arányú vezetéshez jutni. A 4. perc végén Fekete Viktor triplájával sikerült először ötpontosra növelni az előnyünket (12-8), amely kicsit később Andrássy Géza duplájával nőtt hatra (16-10). A vendégek azonban rendre visszaküzdötték magukat a minimális két-négy pontos hátrányba. Andrássy középtávolijával növekedett ez hatra a negyed végére (25-19).

A második negyed ismét Cseh gyors gólpasszával indult, ám ezúttal régi, megbízható centerünket, Andrássythozta jó helyzetbe. Farkas triplájával pedig már több, mint tíz ponttal vezettünk (30-19). A 13. és a 15. perc között két percen át nem esett kosár, ezt követően pedig elsősorban Olasz büntetőinek köszönhetően tartottuk a lépést az öt pontra visszajövő jászberényiekkel szemben. Pleesz Ádám duplájával a 17. perc közepén ismét tízre nőtt az előnyünk, amit a negyed végéig tartani tudtunk.

A szünet után a vendégek szerezték az első kosarat, de Olasz, Pleesz Ádám és Cseh kosaraival tartottuk a kilenc-tizenegy pontos különbséget. A 25. perc végén akadozott csupán a pasaréti gépezet, akkor hat pontra megközelítettek bennünket a jászberényiek. Medve Máté találataival azonban gyorsan helyre állt a rend, Andrássynak köszönhetően pedig végül tizennégy pontos előnnyel zárhattuk a harmadik negyedet.

Az utolsó játékrész is Andrássy perceivel indult, és tizennyolc pontos vezetéshez juttatta együttesünket (70-52). A folytatásban ez ugyan csökkent, de így is magabiztosan nyerte meg csapatunk a mérkőzést, s ezzel folytatódik az immáron a tizenegyedik mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozat.

A mezőny legjobbja Olasz Ádám lett 32-es VAL-értékkel.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok csapatomnak a győzelemhez. Ugyanakkor minden elismerésem a Jászberényé, sok szerencsét kívánok nekik a szezon hátralévő részében.”

Fotók: Vasas Akadémia

Cikk: Gy. Szabó Csilla