Párizs-ban járt az U16-os csapat

 

Nemzetközi Torna, Nanterre, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Az előző hétvégénket Párizs-ban töltöttük. Természetesen nem nyaralni mentünk. A célunk az volt, hogy nemzetközi tapasztalatokat szerezzünk az olimpai második helyezett francia nemzet kosárlabda kultúrájából.

Akadémiánkhoz tavaly csatlakozó edző kollégám – Kárpáti Dániel, U15 vezetőedző – kapcsolatainak köszönhetően, meghívást kaptunk egy felkészülési tornára, ahol megízlelhettük a francia kosárlabdát. Így múlt hét pénteken hajnalban repülőre szálltunk és Párizs-ba repültünk. A keretet nyolc 2006-os és négy 2007-es születésű játékos alkotta. 

A Nanterre 92 francia kosárlabda klub vezetője és edzői  fogadtak bennünket és autókkal az első osztályú csapat hivatalos edzésére szállítottak minket. Beleleshettünk kicsit a felnőtt Európa kupa csapat edzésébe, amit a csapat nagy áhítattal élt meg. Az edzést ebéd majd kis pihenő követte. Este pedig már közösen edzettünk szombati első ellenfelünkkel a Nanterre 92 U15-ös csapatával.

Másnap következhettek a mérkőzések. A Nanterre 92 ellen jól kezdtünk az első negyedben, de a másodikban engedtük, hogy visszakerüljenek a meccsbe. A harmadik és negyedik negyedben fej-fej mellett haladtunk, azonban olyankor hibáztunk, amikor már nem volt időnk javítani, így a Nanterre csapata nyerte meg a meccset. Második ellenfelünk a francia utánpótlásban kiemelkedőnek számító Saint Charles de Charenton volt. Ezen a mérkőzésen végig megcsináltuk, amit az elsőn csak két és fél negyedig sikerült. A teljes mérkőzésen szépen koncentrálva, levegőt nem hagyva ellenfelünknek megnyertünk a mérkőzést. Első sorban a védekezésünk volt az, ami lehengerlő volt és ennek köszönhetően a támadásaink is jól működtek. A harmadik ellenfelünk a francia utánpótlásban szintén meghatározó Paris Levallois csapata volt. Sikerült átmentenünk a jó játékunkat erre a mérkőzésre is, így a második mérkőzésünkhöz hasonló magabiztos játékot mutattunk és győzelmet arattunk. A torna győztese a Nanterre 92 lett mi pedig a második helyet szereztük meg.

A meccsek mellett meg kell még említenem, hogy tettünk egy gyors villám látogatást Párizs nevezetességénél az Eiffel toronynál is. El is készülhettek a kötelező selfie-k és insta post-ok. 

 

Nanterre 92 – Vasas Akadémia/A 73-67

Vasas: 

Kiss-Leizer G. 28, Váradi Á. 10/3, Ménesi M. 6, Szabó S. 6, Nagy A. 5, Vajda Z. 4, Bartos G. 2, Gerlits A. 2, Kiss-Luczai B. 2, Sávolt Á. 2, Bucskó Z., Nagy Zs. 

 

Saint Charles de Charenton – Vasas Akadémia/A 60-90

Vasas: 

Kiss-Leizer G. 20, Bartos G. 14, Gerlits A. 11/3, Váradi Á. 11, Vajda Z. 9, Ménesi M. 7, Sávolt Á. 7/3, Szabó S. 4, Nagy Zs. 3,  Bucskó Z. 2, Kiss-Luczai B. 2, Nagy A.

 

Paris Levallois – Vasas Akadémia/A 43-93

Vasas: 

Váradi Á. 20/3, Sávolt Á. 16, Bartos G. 15, Ménesi M. 13, Gerlits A. 9/3, Kiss-Leizer G. 7/3, Nagy A. 6, Kiss-Luczai B. 4, Nagy Zs. 2,  Vajda Z. 1, Bucskó Z. , Szabó S.

Összegzés:

Remek tapasztalatokkal térhettünk haza. Magasabb intenzitás, harcosabb játék, ami mindenképpen általánosan jellemezte ellenfeleinket. Szeretnénk ezt mélyen beletenni a szívünkbe és a játékunkba. A védekezésünk nagyon jól működött mivel sikerült hamar alkalmazkodnunk a francia szinthez. Támadásban nagyon pozitív volt látni, hogy a csapat egyre több alkalommal kosárlabdázik a pályán. Szép támadások és jó kinti dobó helyzetek valósultak meg, amit jó volt kintről nézni. Emellett sok jó egyéni teljesítménynek is örülhettünk. Beleleshettünk kicsit a felnőtt Európa kupa csapat edzésébe, AMELYET PASCAL DONNADIEU vezérelt aki, frissen ezüst érmes lett a tokiói olimpián, a francia férfi válogatottal.
Egy jó kapcsolat született a két Akadémia között, mely minden valószínűség szerint a jövőre tekintve újabb élményeket garantál játékosainknak.. Gratulálok a csapatnak! Köszönjük a szülők és az akadémia támogatását, hogy megélhettük ezt az élményt! Hajrá Vasas!