U11 – Bent maradtunk az ‘A’ csoportban

U11-es bajnokság – Budapesti terület – 5. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója: 

MAFC Grosics – Vasas Akadémia U11  97-57 (21-14,28-22,26-10,22-11)

Vasas: Gauland B. 9, Bagdány Á. 9, Takács  F. 8, Kelényi Gy. 7, Pap L. 5, Matuz V. 5, Smaraglay G. 4, Urbán D. 3, Horváth B. 3, Kendelényi L. 2, Méhes M. 1, Juhász-Kelly D. 1

A MAFC ellen kezdtük a fordulót. A legutóbbi találkozónk után szerettünk volna közelebb kerülni hozzájuk pontkülönbségben, ami az első félidő alapján sikerült is. Bár dobott pontokban nem álltunk rosszul, sőt a félidei büntetőkből is sokat értékesítettünk, sajnos a kapott kosarakból sokat engedélyeztünk. A második félidőben aztán elkezdtünk fáradni és szétesni, nem tudtuk tartani a tempót az ellenfelünkkel. A végére szerintem a reálisnál talán nagyobb különbséggel kaptunk ki, úgy gondolom, hogy elsősorban a saját hibánknak köszönhetjük ezt. Bár a játékunk sebessége és az agresszívitásunk javult az előző fordulókhoz képest, a pontosságunkban és koncentrációban még sokat kell fejlődnünk. 

Vasas Akadémia U11 – Budapesti Honvéd/A  60-54 (26-9,13-21,10-9,11-15)

Vasas: Gauland B. 17, Bagdány Á. 9, Méhes M. 7, Urbán D. 7, Kendelényi L. 6, Kelényi Gy. 5, Smaraglay G. 4, Takács F. 2, Matuz V. 1, Juhász-Kelly D. 1, Horváth B. 1, Pap L.

Egy meccs szünet után már volt is lehetőségünk javítani a Honvéd ellen. Nagyon jól kezdtünk, az első negyedben nagyot léptünk előre az első meccshez képest. A második negyed tompábban sikerült, de még mindig nálunk volt az előny. Akaratban nem volt hiány figyelemben is több pozitívum látszott. A második félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, majd egy kaotikus, de izgalmas végjátékot, végül sikerült behúznunk a győzelmet.

A célunkat teljesítettük, bent maradtunk az ‘A’ csoportban, ehhez gratulálok a csapatnak. Tanulság, hogy sokkal fegyelmezettebben kell játszanunk, pontosabban védekeznünk és határozottabban támadnunk. Jó úton haladunk.

Hajrá Vasas!