U11 – Bíztató játék az első két meccsen

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 1. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

MAFC Heisler – Vasas Akadémia U11 44-37 (18-13,11-8,8-15,7-1)

Vasas: Méhes 15, Bagdány 5, Juhász-Kelly 4, Gauland 4, Smaraglay 4, Horváth 2, Lévai 2, Matuz 1, Nyúl-Zákányi, Kendelényi, Takács, Kelényi

A szezon első meccsét az egy évvel idősebbek között játszottuk. Kicsit megilletődve kezdtünk, az első pár percben bátortalanul játszottunk. Ezután mindenki átesett a kezdeti izgalmakon, és az első kosár után már egyre többször próbálkoztunk kosarat szerezni, az első negyed végén négyszer is betaláltunk egymás után. A második negyed hasonlóan alakult, az első percek drukkja után felszabadultunk és megtaláltuk a bátorságot ahhoz, hogy támadjuk a gyűrűt, és megpróbáljuk betalálni.

A második félidőben már megmaradt a felszabadultság, ami mellett a védekezésben tanultakat is sikerült megmutatnunk, és fejben is gyorsabban tudtunk reagálni arra, ami a pályán történt. Sikerült közelebb kerülnünk ellenfelünkhöz, egy pontra zárkóztunk fel a harmadik negyedben, de a záró játékrészben csupán egyszer sikerült betalálnunk, így a végén 7 ponttal maradtunk alul a MAFC ellen.

 

Vasas Akadémia U11 – Kölökös Fiúk/A 42-24 (14-11, 6-9, 17-2, 5-2)

Vasas: Gauland 10, Smaraglay 8, Juhász-Kelly 6, Lévai 5, Kelényi 4, Méhes 4, Matuz 3, Bagdány 2, Nyúl-Zákányi, Kendelényi, Takács, Horváth

A második mérkőzésünkön már az első perctől megadtunk az alaphangot a játékunknak. Pontosabb volt a védekezésünk, több labdát tudtunk szerezni, amiből dobtunk pár könnyű kosarat is. A harmadik negyedben jött el a nagy áttörés, amit meg is nyertünk 17-2-re. Itt éreztünk rá igazán a kellő agresszívitásra védekezésben, és a sebességre támadásban. A negyedik negyedben pedig ezt folytatva sikerült nagyobb különbséggel nyernünk.

Gratulálok az idei első győzelmünkhöz, és az első fordulóban mutatott játékunkhoz! Már két meccs alatt sikerült előrelépnünk, bent maradtunk az ‘E’ csoportban.