U11 – Bíztató játékkal jutottunk fel

U11-es bajnokság – Budapesti terület 4. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11- Kéksárga Zsiráfok  50-33 (13-5,19-12,6-12,12-4)

Vasas: Méhes M. 9, Takács F. 8, Lévai S. 5, Bagdány Á. 5, Smaraglay G. 5, Galavits L. 4, Kendelényi L. 3, Kelényi Gy. 3, Horváth B. 3, Tömöry M. 2, Matuz V. 2, Juhász-Kelly D. 1

Jól kezdtük a mérkőzést, egészen határozott védekezésünkből tudtunk támadásokat vezetni. Annak ellenére, hogy nem volt sok rádobásunk, sikerült faultokat kiharcolnunk és a pontjaink több, mint felét büntetőből értük el. A második negyedben gyorsabb volt a tempó mindkét csapat részéről, több helyzetünk adódott, de a befejezéseknél nagyobb koncentrációra lett volna szükségünk. A harmadik negyed nem hozott sok pontot, 7 perc után született meg az első kosár. Az első félidőhöz hasonlóan tempós, időnként kreatív, máskor pontatlan játékot hozott a folytatás, de több pozitívum volt jellemző. A záró játékrészben aztán félelmet nem ismerve vállalkoztunk, üres ziccerek, támadó lepattanók és kiharcolt faultokból is volt lehetőségünk próbálkozni. Dicséretes, hogy csupán 4 pontot kaptunk ebben a negyedben, így győzelemmel tudtunk hangolódni a második mérkőzésünkre.

Vasas Amazonok – Vasas Akadémia U11  56-57 (25-6,16-27,7-15,8-9)

Vasas: Pap L. 15, Méhes M. 9, Bagdány Á. 7, Kelényi Gy. 6, Juhász-Kelly D. 5, Takács F. 3, Smaraglay G. 3, Matuz V. 3, Lévai S. 3, Tömöry M. 1, Kendelényi L. 1, Horváth B. 1

Várható volt, hogy izgalmas mérkőzés kerekedhet házon belül, a Vasas lánycsapata ellen. A két meccs közötti rövid pihenő alatt megbeszéltük, hogy több odafigyelésre, és pontosabb játékra lesz szükségünk. Sajnos nem sikerült jól a kezdésünk, bár akaratban nem volt hiány, a nálunk agresszívabban és gyorsabban kezdő lányok sok hibára kényszerítettek minket. Majdnem húsz pontos hátránnyal fordultunk a második negyedre. Itt nagyot változott a játékunk képe, helyre kerültek a részletek, a kifejezetten jó védekezésünk mellé üres helyzeteket teremtettünk és sokkal pontosabban is fejeztük be őket, így tudtunk 27 pontot szerezni a negyedben.  A második félidőben sokkal magabiztosabban léptünk pályára. Folytattuk a második negyedben mutatott játékunkat, és visszajöttünk a mérkőzésbe. 5/5 bedobott ziccerrel kezdtünk, amivel sikerült átvennünk a vezetést. A negyed végén maradt az egyenlő állás, így az utolsó negyed döntötte el a mérkőzést. Itt már egyik csapat sem tudott nagyobb különbséggel ellépni, kevés pont esett, viszont annál izgalmasabb percek voltak. 30 másodperccel a vége előtt mi jöhettünk oldalról 1 pontos előnyből, de a lányok megszerezték a labdát tőlünk, majd az ő oldalvonali bedobásukból mi szereztük vissza, és bebiztosítottuk a győzelmünket ezen a nagyon szoros meccsen.

Jó tanulság számunkra, hogy 40 percig tart a mérkőzés, és az utolsó pillanatig van esélyünk nyerni. Büszkék lehetünk magunkra, ugyanakkor nem hagyjuk figyelmen kívül, hogy miben kell javulnunk a jövő heti fordulóra. Sok mindenben előre léptünk idáig, még több pontossággal és küzdéssel tudunk elsősorban segíteni magunknak, biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá!

Hajrá Vasas!