U11 – Fél lábbal a téli szünetben

U11-es bajnokság – Budapesti terület – 3. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója: 

MAFC Grosics – Vasas Akadémia U11  84-36 (21-0, 23-19, 21-7, 19-10)

Vasas: Méhes M. 7, Matuz 6, Kelényi 4, Takács 4, Kendelényi 4, Horváth 3, Bagdány 2, Czvikovszky 2, Juhász-Kelly 2, Pap 2, Tömöry -, Urbán

Finoman szólva sem kezdtünk határozottan, az első negyedben bizonytalanul, bátortalanul játszottunk. 12 perc után tudtunk először pontot szerezni, a részünkről legerősebbnek bizonyuló második negyedben. Ennek ellenére a különbség folyamatosan nőtt a két csapat között, nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél kulcsjátékosaival. A támadásainkban sok alapvető hibát vétettünk, ami a bajnokság mostani szakaszában még elfogadható, amiben viszont minél előbb nagyon sokat kell javulnunk, hogy sokkal koncentráltabban kell a pályára lépnünk. A majdnem 50 pontos vereségünket talán csak az teszi elfogadhatóbbá, hogy a felkészülésünket betegségek és sérülések tarkították, így nem tudtunk teljes csapattal kiállni. Nem célunk kifogásokat keresni, sokkal több koncentrációra van szükségünk.

A két mérkőzés között tudtunk pihenni, remélve, hogy javítunk a naptári év utolsó meccsén.

Vasas Akadémia U11 – Budapesti Honvéd/A  37-54 (7-12, 12-19, 10-13, 8-10)

Vasas: Kelényi 11, Kendelényi 6, Matuz 5, Juhász-Kelly 4, Bagdány 3, Horváth 2, Méhes 2, Czvikovszky 1, Urbán 1, Pap 1, Takács 1, Galavits –

Részben sikerült változtatnunk az első meccshez képest, kapcsoltunk egyet a sebességünkön, fejben is sikerült valamennyire összeszedni magunkat. Ennek köszönhetően jobban kezdtünk, az első negyedben 12 pontot engedtünk ellenfelünknek, viszont hátrányban voltunk 7 dobott ponttal. Rengeteg olyan szabad labda hullott ki a kezünk közül, amit több odafigyeléssel lazán megszerezhettünk volna, és sokszor későn vettük észre, hogy a társunk üresen van. A második félidőre elfáradtunk, nem tudtuk végig tartani a formánkat, de ahogy az első mérkőzés után megbeszéltünk, látszódott, hogy megpróbáltunk javítani.

Edzéseken már többször bebizonyítottuk, hogy ennél jobban tudunk koncentrálni ezt a meccseken is elő kell hozni magunkból. A téli szünetben van most egy kis időnk pihenni, utána újult erővel igyekszünk javítani. Hajrá Vasas!