U11 – Körbeveréssel csoportelsők

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 5. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Óbudai Kaszások Girls – Vasas Akadémia U11  36-51 (8-17,15-9,5-15,8-10)

Vasas: Smaraglay G. 11, Gauland B. 10, Bagdány Á. 8, Méhes M. 6, Kelényi Gy. 6, Kendelényi L. 4, Horváth B. 3., Takács F. 2, Matuz V. 1, Tömöry M. -, Urbán D. -, Vadas F. –

Jól rajtoltunk a reggel 8-kor induló mérkőzésen, a korábbi fordulókhoz képest több mindenben is javultunk. A második negyedet kivéve kontrolláltuk a játékot, jó sebességgel és jó védekezéssel tartottuk meg az előnyünket. A második félidőben sikerült megfogni az ellenfelünk kulcsembereit, így tudtuk növelni a különbséget, valamint az edzésen frissen tanultakból is mutattunk és szereztünk kosarakat. Végül 15 ponttal és egyre magabiztosabb játékkal sikerült nyernünk, le a kalappal.

Vasas Akadémia U11 – Kőbányai Darázslányok  49-50 (10-7,19-23,11-10,9-10)

Vasas: Méhes M. 13, Gauland B. 12, Kendelényi L. 6, Bagdány Á. 4, Takács F. 3, Lévai S. 3, Tömöry M. 2, Kelényi Gy. 2, Matuz V. 2, Urbán D. 1, Smaraglay G. 1, Vadas F. –

A kőbányai lányok ellen szintén próbáltuk a korábbi játékunkat mutatni és fejlődni. Ez részben sikerült is, ezen a mérkőzésen is a második negyed volt a sorsdöntő, ahol a dobott pontjaink száma dicséretes, viszont túl sok kosarat kaptunk, védekezésben kicsit szétestünk. A második félidő kiegyenlített volt, sajnos nagyon kijött rajtunk a fáradtság, ezért üres ziccereket hibáztunk, védekezésben pedig pontatlanná váltunk. Annak ellenére, hogy nagyot küzdöttünk, 5 másodperccel a meccs vége előtt egy büntetővel kaparintották meg a lányok az előnyt, amire mi már nem tudtunk válaszolni, így 1 ponttal kikaptunk, de körbeveréssel miénk lett a csoportelsőség.

Tanulságos két meccs volt a jó értelemben, megmutattuk, hogy sokat fejlődtünk és 40 percig tudunk küzdeni. Fontos, hogy az első meccset együtt nyertük meg, a másodikat együtt veszítettük el, csapatként, és jó játékkal. Mindenki hozzá tudta tenni a részét, gratulálok a csapatnak! Hajrá Vasas!