U11: Lépésenként haladunk előre

U12-es Bajnokság Budapesti terület 4. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – Zuglói Sasok 114-15  (16-6, 31-3, 29-4, 38-2)

Vasas: Szöllősi 27, Galavits 17, Nagy 15, Bálint 12, Matuz 11, Tompa 9, Ertl 6, Bori 5, Klemencsics 4, Skoumál 3, Pap 3, Nógrádi 2

Az idei év első mérkőzése jól sikerült számunkra, nem csak a győzelem miatt, de a mutatott játék képén is látható volt a fejlődés az előző fordulóhoz képest. Gyorsan játszottunk, a pontjaink többségét labdaszerzésből és gyorsindításból sikerült dobnunk. Nagyon tetszett, hogy mindenki önzetlenül kiszolgálta a jobb helyzetben lévő csapattársat, nagyon jól megláttuk ezeket a helyzeteket, ami szintén előrelépés. Az egyetlen szépséghiba a 26 kihagyott ziccerünk volt, mivel ezek többsége üres helyzetnek bizonyult, azonban e mellé 55!!! Labdát szereztünk, és 31 assist-ot adtunk. A csapatot megdicsérem, mert az utolsó másodpercig tekertünk a különbségtől függetlenül, és nem lassítottunk egy percig sem. 

Ziccer Tigrisek – Vasas Akadémia U11 47-67 (10-11, 10-21, 18-11, 9-24)

Vasas: Bálint 23, Tompa 13, Skoumál 7, Sborgi 5, Matuz 4, Klemencsics 4, Nagy 2, Galavits 2, Bori, 2, Bella 2, Szöllősi 2, Pap 1

Rövid szünet után kezdődött is a második mérkőzés, sebességben ott folytattuk, ahol befejeződött az előző találkozó, viszont alábbhagyott a koncentrációnk, ami elsősorban kapkodáshoz, és fejetlenséghez vezetett támadásban, sokszor úgy passzoltunk, hogy fel sem néztünk. Ez szándékban jó, mert ugyanúgy próbáltuk megjátszani egymást, hogy minél gyorsabban kosarat szerezzünk, viszont azt is észre kell vennünk, hogy van e a társunkon, vagy a közelében védő, hogy ne 3-4 ember közé dobjuk be a labdát. A második negyedtől javuló tendenciát mutattunk, viszont a meccs végéig több jelenetnél előfordult még ilyen jellegű káosz a pályán. Egész a negyedik negyedig nem tudtunk ellépni az ellenfelünktől, itt sikerült igazán odafigyelésben váltanunk egyet, és szerzett labdákkal, könnyű kosarakkal tudtunk ismét játszani.

Gratulálok a Fiúknak, hogy fordulóról fordulóra tudunk szintet lépni, ami most is jól látszódott a két meccs alatt. Az E csoportban folytatjuk a Gyermek bajnokságot, jövő hétvégén pedig az új évben először játszunk a Kenguru Kupában is, már nagyon várjuk.

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton